Termen cautat
Specializare
Tip eveniment
E.g., 07/08/2020
Data inceput
E.g., 07/08/2020
Data sfarsit

Conferinta "Managementul Dislipidemiilor si al Obezitatii" - Editia a III-a


Autor: elena


Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice organzieaza Cea de-a III-a editie a Conferintei Managementul Dislipidemiilor si al Obezitatii, pe 26-27 octombrie 2012, la Bucuresti.

Conferinta Managementul Dislipidemiilor si al Obezitatii este creditat EMC si reprezinta prima manifestare de acest gen din Romania cu o abordare interdisciplinara.

Obiectiv


Conferinta Managementul Dislipidemiilor si al Obezitatii reprezinta o oportunitate de prezentare a situatiei actuale cu privire la incidenta acestor afectiuni, la riscurile pe care le implica, precum si o prezentare a noilor proceduri terapeutice. Desi datele clinice evidentiaza o problema de sanatate publica, subiectul dislipidemiilor nu a fost dezbatut intr-un cadru organizat si oficial pana la prima editie a acestui eveniment. Cunoscandu-se relatia stransa intre dislipidemii si obezitate, incepand cu editia a III-a, manifestarea ii dedica Obezitatii o sectiune aparte.Conferinta se adreseaza: cardiologilor, diabetologilor si nutritionistilor, precum si specialistilor din sfera gastro-endocrinologiei, hepatologiei, nefrologiei, reumatologiei, bolilor infectioase, neurologiei.


Ultimii ani au adus progrese atat in domeniul cercetarii fundamentale, cat si in ceea ce priveste evaluarea riscului acestor pacienti (in special cardiovascular) si dezvoltarea de noi mijloace terapeutice destinate nu numai simplei reduceri cantitative a valorilor parametrilor lipidici, dar si reducerii acestui risc.


Problematica dislipidemiilor si a obezitatii necesita o abordare intensiva, intrucat medicii de familie (specialistii de prima linie care intra in contact cu pacientii) trebuie sa afle direct de la cei mai renumiti specialisti cardiologi si diabetologi cat mai multe informatii atat despre asistenta medicala si prevenirea dislipidemiilor si a obezitatii, cat si despre metodele de tratament, iar noutatile medicale si inovatiile din acest domeniu pot fi promovate in cadrul Conferintei Managementul Dislipidemiilor si al Obezitatii.


Inscrieri


Inscrierea la evenimente este gratuita si se realizeaza online pe site-ul www.dislipidemii.ro.


Teme de dezbatere


In cadrul evenimentului vor fi abordate subiecte privind prevenirea si tratamentul dislipidemiilor si al obezitatii, care vor avea un bogat continut stiintific si se vor constitui in informatii de elita si de referinta in domeniul cardiologiei, diabetului, nutritiei si bolilor metabolice:


- Riscul cardiovascular- noi conceptii
- Evaluarea riscului cardiovascular in lumina noilor ghiduri
- Patogeneza dislipidemiei aterogene
- Patogeneza hipercolesterolemiei
Dislipidemia ca factor de risc cardiovascular
- Dislipidemia si obezitatea
- Controlul dislipidemiei aterogene
- Omega-3 mania este justificata?
- De la genom, la preventie
- Dislipidemiile in grupuri speciale
- Este posibila prevenirea dislipidemiilor?
- Optimizarea stilului de viata si dislipidemiile
- Aspecte economice in controlul dislipidemiilor
- Lipidele si preventia cardiovasculara primara
- Lipidele si preventia cardiovasculara secundara
- Lipidele in diabetologia preventiva

Speakers:


Prof. univ. dr. Nicolae HancuAdresa eveniment
Crowne Plaza, Bucuresti, Bucuresti, Romania
Telefon eveniment
0733 011 104
Data eveniment
26.10.2012 - 27.10.2012
Banner eveniment
Email eveniment
comunicare@sanatateapress.ro
Site eveniment
http://www.dislipidemii.ro
Contacteaza