Termen cautat
Specializare
Tip eveniment
E.g., 03/08/2021
Data inceput
E.g., 03/08/2021
Data sfarsit

Conferinta Nationala de Alzheimer 2013


Autor: elena


Societatea Romana de Alzheimer si Ralcom organizeaza in perioada 27 februarie - 2 martie 2013, la Bucuresti, Conferinta Nationala de Alzheimer 2013.


Evenimentul este creditat EMC.


Tematica:
Epidemiologia dementei si aspecte demografice
Politici europene in domeniul dementei
Costurile bolilor neuroodegenerative
Criterii actuale de diagnostic
Imagistica in dementa
Dementa prodromala - semne clinice
Investigatia neuro-psihologica in dementa
Nevoile specifice ale pacientilor cu dementa din perspectiva persoanelor afectate de boala
Farmacovigilenta
Examinarea neuropsihologica
Conceptii etiopatogenice actuale in dementa
Dementa Parkinson
Boala Parkinson si tulburarile psihice


Cea de-a III-a Conferinta Nationala Alzheimer propune un workshop inovativ cu tema "Optimizarea circuitului pacientului in sistemul romanesc de sanatate", care are ca scop clarificarea aspectelor legate de traseul pacientului in sistemul romanesc de sanatate, de diagnosticarea precoce si tratamentul corect al dementei Alzheimer si, mai ales, de rolul medicului de familie, al specialistului, fie el psihiatru, neurolog sau geriatru, la care ajunge pacientul cu boala Alzheimer.


Organizarea acestui workshop se face in contextul in care exista tari europene unde, dupa realizarea studiilor epidemiologice, doar 46% din cazurile de dementa sunt diagnosticate, iar in cadrul unora din serviciile nationale de sanatate sunt diagnosticati doar o treime din pacienti. Se cunoaste, de asemenea, faptul ca poate exista o perioada de asteptare de pana la 9 luni pana cand se realizeaza diagnosticarea in clinicile de memorie. In mare parte, acest lucru ar fi cauzat de faptul ca medicii din reteaua primara considera inutila diagnosticarea si tratarea pacientilor varstnici cu dementa.


Certificat de participare:
Toti participantii la Conferinta vor primi la sfarsitul manifestarii un certificat de participare cu mentiunea orelor de educatie medicala continua (EMC) cu care a fost creditata Conferinta Nationala de Alzheimer 2013 de catre Colegiul Medicilor din Romania (pentru medici) si Colegiul Psihologilor (pentru psihologi).


Taxe:
*Membri sunt considerate persoanele care fac dovada achitarii la zi pentru anul in curs (2012-2013) a cotizatiei de membru. Formularul de inregistrare la Conferinta va fi insotit de copia chitantei care atesta plata la zi a cotizatiei de membru.


Societatile partenere sunt: Alzheimer Europe, Alzheimer Disease International, Asociatia Romana de Psihiatrie si Psihoterapie, Societatea Romana de Neurologie, Societatea Romana de Geriatrie si Gerontologie, Asociatia Romana de Psihogeriatrie, Asociatia Tinerilor Medici Geriatri.*Persoanele insotitoare si persoanele suferinde pot participa doar la sesiunea dedicata. Accesul la aceasta sesiune este permis doar membrilor Societatii Romane Alzheimer.
**Persoanele inscrise la aceasta categorie nu vor beneficia de certificatul de participare cu credite EMC si tichetele de masa pentru pauza de pranz.
Adresa eveniment
Institutul National de Statistica, Bucuresti, Bucuresti, Romania
Data eveniment
27.02.2013 - 02.03.2013
Banner eveniment
Email eveniment
andreea.grigoroscuta@ralcom.ro
Site eveniment
http://www.ralcom.ro/conferinta-nationala-alzheimer-2012-533.html
Contacteaza