Termen cautat
Specializare
Tip eveniment
E.g., 01/28/2021
Data inceput
E.g., 01/28/2021
Data sfarsit

Congresul National de Durere


Autor: elenaOrasul Iasi este gazda Congresului National de Durere pentru al doilea an consecutiv


Asociatia de Algeziologie din Romania, in colaborare cu Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" Iasi si compania de comunicare medicala Houston NPA organizeaza cea de-a doua editie a Congresului National de Durere si a XXIII-a editie a Zilelor Medicamentului.

Evenimentul este gazduit de Centrul de Conferinte "Cuza" din cadrul Hotelului Unirea - Iasi, in perioada 8 - 10 mai 2014.

Si in acest an Asociatia Internationala pentru Studiul Durerii (IASP) a lansat o tema principala de cercetare si dezbatere pentru toti specialistii implicati in studiul si tratamentul durerii, anul 2014 fiind dedicat "durerii in sfera oro-faciala".

Congresul National de Durere presupune o sesiune speciala pentru dezbaterea actualitatilor in tratamentul acestui tip de durere.

Programul stiintific al evenimentului mai cuprinde sesiuni dedicate farmacistilor - joi 8 mai, o sesiune speciala pentru studenti si rezidenti-sambata 10 mai, precum si mai multe sesiuni dedicate medicilor din diferite specialitati programate pentru vineri 9 mai.

Programul integral al evenimentului poate fi accesat pe www.algezio.ro

Congresul National de Durere este un eveniment national interdisciplinar, creditat EMC, EFC si OAMMGR la care sunt asteptati 200 de farmacisti, studenti si medici interesati de studiul si managementul durerii, din specialitatile: medicina de familie, reumatologie, neurologie, ginecologie, oncologie, pediatrie, medicina interna, stomatologie.

Expertii din domeniul algeziologiei, membri sau colaboratori ai Asociatiei de Algeziologie din Romania, s-au situat in mod constant in fruntea initiativelor si a programelor care atrag atentia comunitatii medicale si autoritatilor asupra necesitatii definitivarii unor reglementari specifice in domeniul tratamentului durerii cronice in Romania.

Ca de fiecare data, in cadrul manifestarilor stiintifice ocazionate de Congresul National de Durere, specialisti din intreaga tara se vor reuni la Iasi pentru a dezbate aspecte legate de cercetarea in domeniul durerii orofaciale, noutati terapeutice, dar si elaborarea unor programe in colaborare cu autoritatile din sanatate, care sa asigure pregatire tuturor medicilor in tratamentul durerii si dezvoltarea unor strategii pentru facilitarea accesului la tratament pentru toti pacientii cu durere acuta sau cronica.

"In Romania exista inca multa durere fizica si sociala insuficient tratata de catre medici si ignorata de catre factorii politici de decizie", a declarat prof. emerit dr. Ostin C. Mungiu, fondator si presedinte de onoare al Asociatiei de Algeziologie din Romania, coordonator al comitetului stiintific al Congresului.

Prof. Mungiu este cunoscut pentru introducerea studiului durerii in universitati, inventarea termenului "algeziologie", introducerea Noii Legi a Opioidelor si pentru utilizarea medicamentelor pe baza de opiu in tratarea durerilor cronice.

Ca noutate, in acest an Congresul include o sesiune speciala dedicata terapiilor complementare in managementul durerii, precum si o sesiune dedicata tratamentului durerii in ingrijirile paliative.

Printre lectorii care au confirmat deja participarea se numara: prof. dr. Sandor Vlaicu - UMF "Iuliu Hatieganu" Cluj, prof. dr. Monica Hancianu, conf. dr. Veronica Bild, sef lucr.dr. Monica Neamtu - Facultatea de Farmacie "Gr.T.Popa" Iasi, sef lucr. dr. Bogdan Ionel Tamba, sef lucr.dr. Magdalena Leon - UMF "Gr.T.Popa" Iasi, prof.dr. Evelina Moraru, prof. Dr. Marin Burlea, conf. dr. Ingrid Miron, conf. dr.Constantin Ailioaie, asist. univ dr. Gabriela Paduraru, sef lucrari Dr. Alina Murgu, - Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Sfanta Maria" Iasi, prof. dr. Ioana Grigoras, conf. dr Elena Albu, conf.dr.Lucian Miron, dr.Vladimir Poroch, dr.Teodora Alexa - Institutul Regional de Oncologie Iasi, conf. dr Gabriela Udrea, farm.dr. robert Ancuceanu - UMF "Carol Davila" Bucuresti, sef lucr. dr. Elena Rezus, dr. Anca Codreanu Sp. Clinic de Recuperare Iasi, dr. Ovidiu Mitu, dr.Bogdan Branza, dr.Florin Mitu -Institutul de Boli Cardiovasculare "Prof.Dr. I.M. Georgescu" Iasi.


Informatii despre inscrieri, taxe si programul complet al Congresului pe site-ul http://www.algezio.ro si la evenimente@houston.ro sau tel/fax 021-317.09.43

Taxe reduse pentru grupuri inclusiv la inregistrarea on-site!

Contact presa: dr. Irina Berechet Oprea, Marketing Manager Houston NPA - irina.berechet@houston.ro, 0722 284 602.


Tip eveniment
Adresa eveniment
Centrul de Conferinţe “Cuza” din cadrul Hotelului Unirea – Iaşi , Iasi
Telefon eveniment
tel/fax 021-317.09.43
Data eveniment
08.05.2014 - 10.05.2014
Banner eveniment
Email eveniment
evenimente@houston.ro
Site eveniment
http://www.algezio.ro
Contacteaza