Termen cautat
Specializare
Tip eveniment
E.g., 02/27/2021
Data inceput
E.g., 02/27/2021
Data sfarsit

Congresul National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic


Autor: elena

Unii dintre cei mai importanti profesionisti din domeniul neuropatiei diabetice si piciorului diabetic, atat din tara, cat si din strainatate, vor dezbate cele mai noi informatii din domeniu la Congresul National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic, cu participare internationala - Neurodiab 2014.

Manifestarea stiintifica anuala a Societatii de Neuropatie Diabetica va reuni, in perioada 16-18 octombrie 2014, la Bucuresti, 14 speakeri din SUA, Marea Britanie, Franta, Germania, Ungaria, Bulgaria si Slovenia, precum si 11 reputati speakeri romani.

Printre invitatii de seama prezenti la editia din acest an a Congresului National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic, cu participare internationala - Neurodiab 2014, se regasesc nume mari din domeniul neuropatiei diabetice internationale: prof. dr. Roy Freeman (Universitatea Harvard, SUA), prof. dr. Aaron Vinik si prof. dr. Etta Vinik (Universitatea Eastern Virginia, SUA), prof. dr. Rodica Pop Busui (Universitatea Michigan, SUA), prof. dr. Peter Kempler (Universitatea Semmelweiss Budapesta, Ungaria), prof. dr. Dan Ziegler si dr. Alin Stirban (Universitatea Dusseldorf, Germania), dr. Edward Jude si dr. Mitra Tavakoli (Universitatea Manchester, Anglia), dr. Vilma Urbancic (Universitatea Liubliana, Slovenia), prof. dr. Zdravko Asenov Kamenov (Spitalul Universitar Alexandrovska, Sofia, Bulgaria), dr. Helga Zeller-Stefan (Ambulatoriul de Specialitate din Essen, Germania), Jean Louis Benezeth (Franta) si Thomas Grosz (Ungaria).

Congresul National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic, cu participare internationala - Neurodiab 2014 isi propune sa imbunatateasca nivelul de educatie medicala in domeniul neuropatiei diabetice si piciorului diabetic, prin intensificarea schimbului de experienta intre medicii romani si profesionistii din strainatate implicati in abordarea acestei complicatii invalidante a diabetului zaharat.

"Societatea de Neuropatie Diabetica a militat inca de la bun inceput pentru imbunatatirea calitatii vietii pacientilor care se confrunta cu aceasta complicatie ireversibila, prin intarirea colaborarilor stiintifice internationale. Suntem onorati ca si anul acesta ne bucuram de prezenta remarcabila a unor profesionisti de talie mondiala, fiind dovada vie a concretizarii eforturilor noastre de a promova cooperarea internationala in domeniul neuropatiei diabetice si al piciorului diabetic", a declarat conf. dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica - Neurodiab.

In 2014, participantii la Congresul National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic, cu participare internationala vor avea ocazia sa asiste la sesiuni de prezentare a celor mai noi tehnici de diagnostic al neuropatiei diabetice, demonstratii practice in domeniul microscopiei confocale de cornee si a sistemelor de analiza cardiovasculara si neuropatie autonoma.

Discutiile se vor axa pe importanta abordarii multidisciplinare a neuropatiei diabetice si a piciorului diabetic, din perspectiva medicului diabetolog, neurolog, cardiolog, oftalmolog, chirurg vascular, nefrolog si endocrinolog.

De asemenea, va fi dezbatuta si necesitatea existentei si implicarii specialistului in podiatrie in echipa multidisciplinara care ingrijeste piciorul diabetic.

Totodata, editia din acest an a evenimentului cuprinde si dezbateri referitoare la provocarile actuale in preventia, diagnosticul si tratamentul neuropatiei diabetice si piciorului diabetic, precum si implicatiile diabetului zaharat si ale complicatiilor asociate in chirurgia ortopedica.


Organizator stiintific: Societatea de Neuropatie Diabetica
Management eveniment: Sanatatea Press Group

-------------------------------------
Despre Neurodiab

Societatea de Neuropatie Diabetica - Neurodiab are drept scop desfasurarea de activitati cu caracter medical, stiintific, de cercetare si pregatire profesionala in domeniul medical, pentru dezvoltarea si studiul neuropatiei diabetice in Romania, si nu numai.

De asemenea, Neurodiab organizeaza programe educationale pentru pacientii cu diabet zaharat, in vederea prevenirii si informarii legate de neuropatia diabetica si piciorul diabetic, in parteneriat cu Federatia Asociatiilor Diabeticilor din Romania (FADR) si Asociatia Romana de Educatie in Diabet (ARED).

www.neurodiab.org


Tip eveniment
Adresa eveniment
Bucureşti , Romania
Data eveniment
16.10.2014 - 18.10.2014
Banner eveniment
Contacteaza