Termen cautat
Specializare
Tip eveniment
E.g., 03/29/2020
Data inceput
E.g., 03/29/2020
Data sfarsit

Congresul Societatii Romane de Hipertensiune


Autor: elena

"Certitudini si dileme in hipertensiunea arteriala", prezentate la Congresul Societatii Romane de Hipertensiune 2014

Peste 80 de speakeri nationali si internationali, dintre care 53 de reputati profesionisti romani si 30 de reprezentanti de seama ai cardiologiei internationale si-au anuntat prezenta la una dintre cele mai importante manifestari din domeniul cardiologiei romanesti - Congresul Societatii Romane de Hipertensiune.

Manifestarea se va desfasura sub auspiciile Societatii Europene de Hipertensiune, ale Academiei de Stiinte Medicale si ale Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti, in perioada 18-20 septembrie 2014, la Hotel Crowne Plaza din Bucuresti.

In cele trei zile de lucrari stiintifice, participantii vor avea acces la cele mai noi informatii privind diagnosticarea si tratamentul corect in hipertensiunea arteriala.

In 2014, tema principala a Congresului Societatii Romane de Hipertensiune este "Certitudini si dileme in hipertensiunea arteriala".

Vor fi dezbatute subiecte de maxima importanta pentru profesionistii romani implicati in managementul hipertensiunii arteriale, care vor afla mai multe informatii despre genetica in hipertensiunea arteriala sau despre terapiile novatoare pentru aceasta afectiune.

"Hipertensiunea arteriala este o boala frecventa si extrem de complexa. Rezultatele studiului epidemiologic SEPHAR arata ca 40% din populatia Romaniei are hipertensiune arteriala. Acest lucru inseamna ca 4 din 10 persoane care au varsta intre 18 si 80 de ani sunt hipertensivi. Este posibil ca numarul persoanelor hipertensive sa fie chiar mai mare decat numarul persoanelor existente in evidenta medicilor si de aceea este deosebit de important ca noi toti sa facem tot ce ne sta in putiinta sa imbunatatim rata de diagnosticare. Acesta este si unul dintre obiectivele Congresului Societatii Romane de Hipertensiune, pe care cu totii il asteptam cu entuziasm", a declarat prof. dr. Maria Dorobantu, presedintele Societatii Romane de Hipertensiune.

Structura Congresului cuprinde 16 sesiuni stiintifice, 5 workshop-uri, dintre care unul este dedicat exclusiv asistentelor medicale, fiind creditat de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR), doua sesiuni de prezentari orale, o sesiune dedicata medicilor rezidenti si doua sesiuni de postere.

Vor avea loc si doua simpozioane comune cu Societatea Europeana de Hipertensiune si Societatea Europeana de Cardiologie.
O alta noutate o reprezinta organizarea in cadrul Congresului a mesei rotunde a tarilor balcanice privind prevalenta si controlul hipertensiunii arteriale.

Congresul Societatii Romane de Hipertensiune "Certitudini si dileme in hipertensiunea arteriala" ofera participantilor o dubla creditare: EMC (16 credite) si EBAC (14 credite).

Pentru mai multe informatii despre Congresul Societatii Romane de Hipertensiune, editia 2014, va invitam sa accesati site-ul www.societate-hipertensiune.ro.

Organizator stiintific: Societatea Romana de Hipertensiune
Management eveniment: Sanatatea Press Group

http://www.i-medic.ro/evenimente/congresul-societatii-romane-de-hiperten...
Tip eveniment
Adresa eveniment
Hotel Crowne Plaza, Bucuresti, Romania
Data eveniment
18.09.2014 - 20.09.2014
Banner eveniment
Email eveniment
comunicare@sanatateapress.ro
Site eveniment
http://www.societate-hipertensiune.ro
Contacteaza