Termen cautat
Specializare
Tip eveniment
E.g., 09/30/2020
Data inceput
E.g., 09/30/2020
Data sfarsit

Curs de Chirurgie Endodontica - Modul III


Autor: elena


Quintessence International Romania organizeaza in perioada 14-15 iunie, la Bucuresti, Cursul de Chirurgie Endodontica - Modul III.


Tema: Rezectia apicala pentru endodonti si medici generalisti. Resorbtii dentare etiologice, principii de tratament" - curs avansat sustinut de Prof. Dr. Arnaldo Castelluci


Modul Teoretic - 100 locuri disponibile
Modul Practic / Hands-On- 30 locuri disponibile


Cursul este sustinut in limba engleza.


Acest curs este conceput anume pentru medici specializati in stomatologie generala si endodontie. Un bun practician care efectueaza tratamente endodontice ar trebui sa fie familiarizat cu tehnicile moderne de salvare chirurgicala a dintilor ce nu pot fi tratati prin endodontie ne-chirurgicala. Acest tip de interventie chirurgicala ar trebui sa fie efectuata de medici endodonti si nu de chirurgi.


Pe parcursul acestui curs, atat teoretic, cat si practic, participantii vor avea ocazia de a vedea, aprecia si practica abordarea cea mai moderna a Chirurgiei Endodontice.


In ultimii 10-15 ani chirurgia endodontica a fost supusa unei dezvoltari continue si importante: tratarea cu ultrasunete a varfului radacinii dintelui, folosirea microscopului chirurgical si un nou material biocompatibil, MTA.


Pe parcursul modulului practic, participantii vor avea posibilitatea de a efectua o procedura chirurgicala, de la incizie la sutura, pe fantoma, folosind microscopul chirurgical.


Prima zi - 14 iunie 2013 - Modul Teoretic; intre orele 09:00 - 18:00; 100 locuri disponibile


Teme abordate in cadrul cursului:


Folosirea microscopului chirurgical
Pozitii de lucru folosite in chirurgia endodontica
"Adevarat" sau "Fals" in chirurgia endodontica
Anestezia
Managementul tesuturilor moi: designul lamboului, incizia, decolarea atraumatica si retractia lamboului
Consideratii anatomice: nervul alveolar inferior, nervul mentonier, artera palatina, sinusul maxilar
Controlul sangerarii
Localizarea apexului radicular
Managementul defectului osos ("crypt")
Bizoul rezectiei si prepararea cavitatii retrograde
Prepararea cavitatii retrograde cu instrumentar ultrasonic versus instrumentar rotativ
Obturarea cavitatii retrograde: SuperEba, MTA
Sutura
Ingrijire postoperatorie
Indepartarea firelor de sutura dupa 24 ore


Costul participarii la modulul teoretic al cursului este 100 euro/pers. Pauzele de cafea si pranz sunt incluse in costul participarii.


A doua zi - 15 iunie 2013 - Hands-On; intre orele 09:00 - 18:00; 30 locuri disponibile


Modulul practic al cursului / Hands-On se va desfasura la sediul Quintessence Romania din Bucuresti, Soseaua Nordului nr. 62, parter, sector 1, intre orele 09:00-18:00 (11:00-11.30 Pauza de cafea /13.00-14.00 Pauza de pranz/16.00-16.30 Pauza de cafea)


Teme abordate in cadrul cursului:


Demonstratii video despre proceduri chirugicale efectuate pe dinti anteriori si posteriori
Proceduri chirugicale endodontice efectuate live pe fantoma


Procedurile practice vor fi efectuate de participant pe fantome chirugicale cu dinti de plastic. Aceste fantome au fost special concepute pentru work-shop chirugical, cu gingie de plastic si dinti artficiali prevazuti cu canal radicular si leziune apicala. Participantii vor putea efectua o procedura chirurgicala completa, de la incizie la sutura, pe fantoma, folosind microscopul chirurgical.


Costul participarii la modulul practic al cursului este de 730 euro/pers. Participantilor la partea practica le este asigurat accesul gratuit la modulul teoretic al cursului.
Pauzele de cafea si pranz sunt incluse in costul participarii.


Nu se acorda puncte EMC.


Costul participarii se achita in ron la cursul BNR al zilei de emitere a facturii proforma.


Prof. Dr. Arnaldo Castellucci


A absolvit cursurile Universitatii de Medicina din Florenta in 1973 si si-a incheiat specializarea in medicia dentara in cadrul aceleiasi Universitati in anul 1977.


In perioada anilor 1978-1980 a urmat Cursurile de Educatie Continua in Endodontie in cadrul Universitatii din Boston, USA iar in anul 1980 a activat patru luni in Departamentul de Endodontie aflat sub conducerea prof. dr. Herbert Schilder. Din acel moment a ales pentru cariera de practician doar domeniul endodontiei.
Ca membru activ al Societatii Italiene de Endodontie (SIE) din 1981, a fost ales in Consiliul Director al acestei societati de prestigiu in 1982, unde si-a desfasurat activitatea mai intai ca si consultant stiintific, apoi secretar trezorier, vicepresedinte si in final ca presedinte al societatii intre anii 1993-1995.
A fost redactor al "The Italian Endodontic Journal" si al "The Endodontic Informer" iar in prezent este redactor sef al "Endo Tribune".


De asemenea este fondatorul si presedintele "Warm Gutta-Percha Study Club" si al "Micro-Endodontics Training Center" din Florenta, unde preda si sustine cursuri hands-on.
Membru activ al Societatii Europene de Endodontie (E.S.E), a indeplinit functia de secretar al acesteia in perioada 1981-1983.
Membru activ al Asociatiei Americane de Endodontie (A.A.E) din 1985.
Membru activ al Societatii Italiene de Stomatologie Restaurativa (S.I. D.O.C) din 1992.
Presedinte al Federatiei Internationale a Asociatiilor de Endodontie (I.F.E.A) in perioada 1990-1992.
Profesor de endodontie la Universitatea din Siena intre anii 1983-2000 si la Universitatea din Florenta intre anii 2001-2011.
A tradus in limba italiana textul lucrarii "Clinical and Surgical Endodontics. Concepts in Practice", apartiand autorilor Frank, Glick, Simon si Abou-Rass.
A publicat articole de endodontie in cele mai prestigioase reviste de specialitate.
Este autorul cunoscutei lucrari "Endodontics", care este disponibila in trei volume, in limba italiana si in limba engleza.


Recunoscut lector international; a tinut prelegeri la Congrese nationale si internationale in Argentina, Brazilia, Canada, Chile, China, Colombia, Costa Rica, Croatia, Emirate, Marea Britanie, Franta, Germania, Guatemala, India, Irlanda, Israel, Jordan, Coreea, Liban, Lituania, Mexic, Monaco, Montecarlo, Olanda, Polonia, Portugalia, Peru, Romania, Rusia, Scotia, Singapore, Siria, Spania, Elvetia, Tailanda, Taiwan, Ucraina, USA, Venezuela.
Adresa eveniment
Soseaua Nordului nr. 62, parter, Bucuresti, Bucuresti, Romania
Telefon eveniment
021.232.26.28
Data eveniment
14.06.2013 - 15.06.2013
Banner eveniment
Email eveniment
sales@quintessence.ro
Site eveniment
http://www.quintessence.ro
Contacteaza