Termen cautat
Specializare
Tip eveniment
E.g., 09/21/2020
Data inceput
E.g., 09/21/2020
Data sfarsit

CURS DE FORMARE INITIALA CA MEDIATORI PENTRU MEDICI SI ALTE CADRE DIN INSTITUTII MEDICALE


Autor: elena


Experienta ultimilor ani pe plan mondial demonstreaza o crestere evidenta a numarului de conflicte din domeniul medical.

Aceasta situatie poate fi constatata si in Romania unde se observa o crestere alarmanta a numarului de acuzatii de malpraxis, alaturi de alte stari litigioase legate de nerespectarea drepturilor pacientilor, conflicte intre cadrele medicale, conflicte intre cadrele medicale si angajatori, conflicte de natura comerciala intre institutiile medicale si furnizorii de servicii, materiale si medicamente etc.

Unele dintre aceste situatii conflictuale se pot rezolva relativ simplu, dar altele se prelungesc si escaladeaza, ajung in instante, determinand pierdere de timp, cheltuieli financiare si, mai ales, prejudicii de imagine atat pentru cadrele medicale cat si pentru institutiile implicate.

Aceste aspecte negative pot fi evitate prin utilizarea unor metode alternative de rezolvare a conflictelor, printre care, la loc de frunte se situeaza medierea.

Pentru a veni in sprijinul celor interesati, SIG ENTER TRAINING, furnizor de formare in domeniul medierii autorizat de Consiliul de Mediere, organizeaza special pentru medici si personal administrativ din institutii medicale, un curs de formare ca mediatori.

Cursul este structurat pe doua module:

 Modul 1:

Curs de formare initiala in domeniul medierii, care se organizeaza in Bucuresti, in perioada 3 - 16 septembrie. Absolventii acestui curs pot obtine autorizarea ca mediatori din partea Consiliului de Mediere. In mod exceptional, pentru acest curs se aplica o reducere de 1.000 lei, fata de taxa uzuala de 3.700 lei. Astfel, taxa de participare la curs pentru aceasta sesiune este de 2700 de lei. Pentru grupuri de minim 7 participanti, programul de desfasurare al cursului poate fi stabilit de comun acord.

 Modul 2 (optional) se va axa pe aspecte specifice legate de DREPTURILE PACIENTULUI si aspectele juridice privind MALPRAXISUL MEDICAL. Participarea la acest al doilea modul permite, pentru cei interesati, obtinerea de credite de formare profesionala continua. Taxa de participare la acest modul este de 500 lei, iar datele de desfasurare vor fi stabilite de comun acord cu participantii.

Formatori:

Zeno Sustac si Tudor Maftei Locatie curs: Bucuresti, Str. 7 Drumuri nr. 8, sector 3 Despre cursul de formare a mediatorilor SIG ENTER TRAINING

Coordonator formare: Dr. Zeno Sustac, fondatorului primului site privat despre mediere din Romania, www.medierea.ro Formatorii SIG ENTER TRAINING cred in excelenta, respectand cele mai inalte standarde in domeniul formarii.

Cu peste 10.000 de ore de formare si o experienta in mediere de noua ani, echipa SIG ENTER TRAINING, dinamica si mereu conectata la nevoile cursantilor, va impartasi din experienta si expertiza sa, in fiecare moment al cursului de formare initiala in domeniul medierii.

Toti formatorii nostri sunt si practicieni ai domeniului medierii avand la activ un numar considerabil de medieri efectuate cu succes.

Structura curs -14 zile consecutive -80 de ore de formare

- intre 5 si 6 ore de desfasurare efectiva pe zi

Orar curs:

Luni-Vineri: 14.00-20.00
Sambata si Duminica: 09.00-14.00

Nota: Prezenta la cursul de formare este obligatorie, pe intreaga perioada de desfasurare! Deoarece, credem in noi si in cei pe care ii formam!

Cursul se adreseaza intelectualilor cu o vechime de minim 3 ani in munca, indiferent de tipul studiilor superioare absolvite.

Profesia de mediator NU este o profesie juridica!

Cursul se adreseaza persoanelor echilibrate, neconflictuale, dornice sa investeasca in dezvoltarea personala si/sau construirea unei noi cariere.

Echipa SIG ENTER TRAINING ofera consultanta gratuita in domeniul medierii tuturor absolventilor cursurilor sale de formare de mediator, ajutandu-i sa faca cu incredere primii pasi in domeniul medierii.

Materia:

1. Teoria si analiza conflictelor: - durata: 16 ore; - obiectiv: la finalul cursului participantii sunt capabili sa identifice aspectele generale si particulare ale conflictului si sa recunoasca diferitele modalitati de interventie; - subiecte care trebuie minimal incluse: a) definire, tipuri si raspunsuri in conflict; b) elemente de dinamica a conflictelor; c) elemente de analiza conflictelor.

2. Rezolvarea alternativa a disputelor: - durata: 8 ore; - obiectiv: la finalul cursului, participantii au inteles particularitatile rezolvarii unei dispute bazate pe interese si pot face diferenta dintre mediere si alte metode de rezolvare a disputelor; - subiecte care vor fi studiate: a) continuumul rezolvarii disputelor; b) metode de rezolvare alternativa a disputelor (prezentare, comparatii, rolul celei de-a treia parti, diferenta dintre mediere si alte forme de interventie, rezolvarea bazata pe interese).

3. Mediere: - durata: 48 de ore.

3.1. Teoria si practica medierii: - obiectiv: la finalul cursului participantii au dobandit cunostinte privind cadrul conceptual necesar intelegerii si aplicarii medierii si si-au dezvoltat abilitati de analiza de oportunitate privind utilizarea acestei metode pentru rezolvarea unei dispute; - subiecte care trebuie minimal incluse: a) definirea medierii; b) principiile medierii; c) rolul mediatorului; d) drepturile partilor; e) avantajele/dezavantajele medierii; f) stiluri, tipuri de mediere si tipuri de mediatori.

3.2. Procesul de mediere: - obiectiv: la finalul cursului participantii au dobandit cunostintele necesare privind procesul de mediere si si-au dezvoltat abilitati pentru a pregati si a conduce sedinta de mediere;

3.3 Etica mediatorului: - obiectiv: la finalul cursului participantii cunosc principiile etice pentru a decide in cunostinta de cauza cu privire la procesul de mediere si au abilitati pentru a-si mentine pozitia de neutralitate si impartialitate ca mediatori; - subiecte care trebuie minimal incluse: a) impartialitate, neutralitate, evitarea conflictului de interese; b) autodeterminarea partilor; c) confidentialitatea; d) coduri de conduita; e) prevederi legale privind respectarea eticii.

4. Organizarea activitatii mediatorilor: - durata: 8 ore; - obiectiv: la finalul sesiunii participantii cunosc modul de organizare a activitatii de mediator si au abilitati de redactare si gestionare a documentelor cerute de Lege referitor la activitatea mediatorului; - subiecte ce trebuie minimal incluse: a) Legea nr. 192/2006 si atributiile Consiliului de mediere; b) redactarea de acorduri/contracte conform cerintelor Legii nr. 192/2006; c) gestionarea documentelor referitoare la cauzele in care a mediat; d) confidentialitatea conform prevederilor legale care vizeaza activitatea mediatorului; e) raspunderea profesionala si forme de protectie. Suportul de curs: Cursantilor SIG ENTER TRAINING le sunt oferite in pachetul de curs, manualul de mediere, caietul de exercitii al viitorului mediator, slide-urile de curs, formularistica necesara inceperii activitatii precum si posibilitatea de a deveni (fara costuri suplimentare) membri ai unei asociatii profesionale a mediatorilor (Uniunea Nationala a Mediatorilor din Romania).

Cursantii nostri au posibilitatea de a conlucra profesional ulterior autorizarii cu Societatea Civila Profesionala de Mediatori Sustac & Asociatii, in urma unei selectii ulterioare.

Inscrierea la curs se va realiza in urma trimiterii unui e-mail la adresa: training@enter-training.ro . Dupa primirea mesajului, veti fi contactati de echipa noastra in vederea finalizarii inscrierii si confirmarii disponibilitatii locului la curs.

Detalii suplimentare se pot obtine la numerele de telefon 0720444194 (Raluca Cristescu-Manager cursuri SIG), 0723166425 (Tudor Maftei-Formator SIG) sau 0754321321 (Zeno Sustac-Coordonator Sustac International Group).

Se pot face inscrieri si prin http://enter-training.ro/. - PRIN CARE SE POATE ACHITA ON-LINE SI TAXA DE PARTICIPARE
Tip eveniment
Adresa eveniment
Bucureşti , România
Telefon eveniment
0720444194
Data eveniment
03.09.2014 - 16.09.2014
Banner eveniment
Contacteaza