Termen cautat
Specializare
Tip eveniment
E.g., 10/01/2020
Data inceput
E.g., 10/01/2020
Data sfarsit

Curs de Medicina Integrativa


Autor: elena

Succesul de care s-a bucurat cel de-al 3-lea Curs de Medicina Integrativa din 12 Aprilie a.c. si aprecierile deosebit de favorabile primite de referenti in Formele de Evaluare ale CMR ne-au dovedit interesul tuturor celor prezenti pentru acest nou gen de abordare al practicii medicale la nivel european.

Conform programului deja anuntat avem placerea de a va invita sa participati la cel de-al 4-lea Curs de Medicina Integrativa din 24 Mai 2014 privind:

LASER TERAPIA SI LASER ACUPUNCTURA prezentat de Prof. Asoc. Dr. Corneliu Moldovan, INMCA Bucuresti si Universitatea Titu Maiorescu

Cursul Nr. 4 se va desfasura la Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti Calea Vacaresti Nr 189, Corp M, intre orele 9:00-12:30 si 14:00-17:30 si este creditat de catre Colegiul Medicilor din Romania cu 6 puncte de Educatie Medicala Continua.

Inscrierile se fac la on-line la adresa de e-mail: mihaela.radan@univ.utm.ro

Tel: 021.324.30.13 sau 0766.30.50.12 pana la data de 19.05.2014. Datele personale necesare si taxa de inscriere trebuie transmise cel mai tarziu pana la aceasta data, in vederea rezervarii locurilor dvs.

Ne bucuram sa va revedem in mijlocul nostru pe 24 maia.c. si va rugam sa transmiteti acest mesaj si colegilor sau prietenilor interesati in acest domeniu.
Coordonator Cursuri: Prof. Dr. John Ionescu (Ger mania)

Cursul IV: LASERTERAPIA si LASER-ACUPUNCTURA terapii de varf utilizate in medicina integrativa 24 mai 2014, Amfiteatrul UTM, Calea Vacaresti 187,

Orele: 9:00 -12.30 si 14:00 - 17:30

Asoc. Prof. Dr. Corneliu Moldovan

Principalul scop al acestui curs este de a oferi o abordare interdisciplinara a bazelor Fototerapiei Laser in practica medicala.

Cursul se adreseaza atat studentilor din anii terminali de la facultatile de medicina si stomatologie cat si medicilor de familie si medicilor specialisti in discipline medicale sau chirurgicale.

Pentru practicantii domeniului acest curs reprezinta un update al cunostiintelor teoretice si practice.

Tema este de o maxima actualitate, datorita importantei exceptionale si a evolutiei rapide a domeniului, a tehnologiilor utilizate, a gamei largi de lasere disponibile si a dificultatilor de optiune asupra uneia sau alteia din indicatiile terapeutice ale laserelor.

Disciplina care leaga Laserterapia de Joasa Energie (Low Level Laser Therapy - LLLT) si Laser-Acupunctura (LA) de domeniul actual al Medicinii Integrative, BIOFOTONICA, va fi dezvoltata in mod special. Vor fi prezentate ultimile standarde in domeniul protectiei laser si a clasificarii surselor laser utilizate in practica medicala.

Experienta personala, atat in cercetare, cat si in terapie va fi revelata pe parcursul cursului.

Subiectele abordate in acest curs:

Definitii, clasificari, scurt istoric al laserterapiei si laseracupuncturii

Elemente de fizica a laserilor

Bazele interactiunii radiatiei coerente, monocromatice laser cu tesutul biologic

Mecanismele fotofizice si informationale implicate in LLLT si LA

Efectele biologice ale radiatiei laser

Emisia ultraslaba celulara, biofotonii, radicalii liberi si reactiile oxidative

Legea FotoBioModulatiei ARNDT-SCHULTZ

Principiile si indicatiile Laserterapiei de mare si medie putere

Principiile si indicatiile Laserterapiei de Joasa Putere

Principiile si indicatiile Laseracupuncturii

Tehnici de aplicare ale LLLT si LA

Zone si puncte cutanate active (puncte si meridiane de acupunctura, zone Trigger, Dermatoame etc) de aplicare ale radiatiei laser de medie si mica putere in scop
terapeutic

Metode si tehnici de identificare si caracterizare a zonelor cutanate active

Protocoale terapeutice de Laseracupunctura

Contraindicatiile si efectele secundare ale laserterapiei de mare putere, ale LLLT si LA

Metode si tehnici de protectie laser

Prof. Dr. John Ionescu

Coordonator Curs Dr. Corneliu Moldovan

Conf. Dr. Manole Cojocaru

Acad.Prof. Dr. farm. Aurelia Nicoleta Cristea

Cursul IV: LASERTERAPIA si LASER-ACUPUNCTURA terapii de varf utilizate in medicina integrativa 24 mai 2014, Amfiteatrul UTM, Calea Vacaresti 187, Orele: 9:00 -12.30 si 14:00 - 17:30

Avand in vedere ca Laserterapia (fototerapia laser) este un procedeu terapeutic de aplicare directa pe tegument, mucoase, endotisular sau indirecta prin
intermediul fibrelor optice, ghidurilor de radiatie, a micromanipulatoarelor, a endoscoapelor etc, a radiatiei electromagnetice neionizante, coerente, cu lungimi de
unda variabile (cuprinse intre 200 - 15.000 nm, .. limita superioara in continua extensie), puteri nominale (optice) de emisie variabile (fractiuni mili Watt - sute si uneori mii de Watt) si doze totale absorbite de tesutul gazda, diferite (2*102 - 2*106 ... 6*108 W/m2) [- definitie Corneliu Moldovan 1998 -] si ca raspunsul gazdei la actiunea radiatiei coerente, monocromatice LASER nu este calitativ diferita de procesele inflamatiei si a repararii induse prin actiunea diversilor agenti (chimici, fizici, biologici).

Diferenta este cantitativa si specifica in functie de lungimea de unda si puterea cu care s-a efectuat iradierea.

Efectele biologice ale radiatiei optice LASER sunt determinate de doua mecanisme de baza : a. raspunsul la reactiile fotochimice; b. raspunsul la cresterea temperaturii, determinata de dezexcitatiile non-radiative si disiparea energiei absorbite,.

Cursul raspunde la intrebarile cele mai frecvente privind : utilitatea terapiei in clinica gradul de siguranta pentru pacient si terapeut relevanta studiilor clinice din trialurile internationale eficacitatea protocoalelor terapeutice automate implementate in sistemele laser comerciale de joasa energie si laseracupunctura modalitati si tehnici de aplicare practica a LLLT si LA in activitatea medicala curenta, gradul de receptivitate si factorii de care depinde raspunsul individual la aplicarea terapiei laser metodele de LA utilizate in reechilibrare energetica micrositemele acupuncturale utilizate in laseracupunctura: auriculo, cranio, mano si pedo punctura - mit sau realitate posibilitatile de monitorizare si control a terapiei laser.

In cursul expunerii se vor efectua demonstratii practice privind tehnicile de laserterapie uzuale, posibilitati si modalitati de control a stimularii.

In completarea cursului theoretic si practic vor fi prezentate cateva lucrari originale de cercetare realizate la Institutul National pentru Medicina Complementara si Alternativa si supervizate de Academia de Stiinte Medicale din Romania.

Inscrieri CURS:

Mihaela Radan
E-mail: mihaela.radan@univ.utm.ro Tel: : 021.324.30.13

Cursurile de Medicina Integrativa vor fi credidate cu puncte EMC si ofera Certificate de Participare,iar pentru to t ciclul de cursuri

- Certiicate de Absolvire cu competente in aceste domenii.

Inscrierea se poate face pana la data de 19 Mai, 2014, in limita locurilor disponibile, achitand in prealabil taxa de participare in contul UTM.

TAXA de Inscriere :

Medici / Farmacisti/Biologi/Biochimisti

200 RON / CURS

Studenti : 100 RON/ CURS

Pentru inscriere va rugam trimiteti urmatoarele date la secretariatul cursului:

Nume, Prenume, Titlu, CNP, Telefon, E-mail, Adresa

Taxa de inscriere se achita in contul UTM, nr. cont IBAN RO49RNCB0546029228350001 deschis la BCR cu mentiunea "TAXA CURS MEDICINA INTEGRATIVA" (specificati cursul)


Tip eveniment
Adresa eveniment
Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti Calea Vacaresti Nr 189, Corp M
Telefon eveniment
021.324.30.13 sau 0766.30.50.12
Data eveniment
24.05.2014 - 24.05.2014
Banner eveniment
Email eveniment
mihaela.radan@univ.utm.ro
Contacteaza