Termen cautat
Specializare
Tip eveniment
E.g., 04/21/2021
Data inceput
E.g., 04/21/2021
Data sfarsit

Curs de Parodontologie - Prof. dr. Anton Sculean


Autor: elena


Quintessence Romania organizeaza in perioada 22-23 februarie, la Bucuresti, Cursul de Parodontologie sustinut de Prof. Dr. Anton Sculean.


Se vor prezenta concepte inovative de tratament pentru obtinerea unor rezultate estetice optime si acoperirea previzibila a recesiunilor gingivale unice si multiple.


Acest curs se adreseaza in general medicilor stomatologi si parodontologi care intentioneaza sa afle mai multe despre utilizarea procedurilor estetice si plastice in parodontologie cu scopul de a creste gradul de predictibilitate pentru obtinerea de rezultate optime in zona estetica.


Partea teoretica


In aceasta parte este prezentata o imagine de ansamblu asupra procedurilor chirurgicale de prelungire a coroanei clinice din zona estetica si diferite materiale folosite pentru acoperirea recesiunilor gingivale unice si multiple adiacente.


In plus, acesta va oferi o filosofie de tratament complex a factorilor de risc chirurgical care trebuiesc luati in vederea optimizarii rezultatelor si a limitelor acestor tratamente .


Abordarea diferitelor tratamente va fi sustinuta de prezentari de caz si dovezi stiintifice.


Dovezile disponibile in literatura de specialitate sugereaza ca diferitele tipuri de lambouri repozitionate coronal sau Tehnica Modificata de Tunelizare prin Repozitionare Coronala (Modified Coronally Advanced Tunnel MCAT) combinate cu grefe de tesut conjunctiv (connective tissue graft CTG), derivati ai matricii de smalt sau ambele pot duce intr-adevar la o acoperire previzibila a recesiunilor Miller de clasa I, II si III, in timp ce acoperirea recesiunilor clasa IV Miller sau reconstructia papilei nu sunt considerate tehnici previzibile.


Cu toate acestea, utilizarea de grefe a tesutului conjunctiv este insotita de o crestere a morbiditatii pacientului si a duratei interventiei chirurgicale, iar pe de alta parte in multe cazuri, recoltarea unor cantitati suficiente de tesut conjunctiv este limitata din considerente anatomice evidente.


In scopul de a minimiza aceste inconveniente, utilizarea materialelor alternative grefelor de tesut conjunctiv, cum ar fi allograft-urile umane sau materiale pe baza de colagen sunt de interes clinic pertinent.


De asemenea, vor fi prezentate informatii de ultima ora in domeniu.


Tehnicile chirurgicale prezentate vor fi exemplificate prin inregistrari video, cat si prin demonstratii live pe pacient.


Participantii vor avea posibilitatea de a exersa MCAT pe maxilar de porc, folosind instrumente de microchirurgie pentru tunelizare.


Programul pentru partea teoretica


Vineri (dupa pranz) 22.02.2013 - 70 LOCURI DISPONIBILE


14:00 - 16:00 (Partea teoretica)


16:00 - 16:30 (Pauza de cafea)


16:30 - 17:30 (Prezentarea traducerii in limba romana a cartii "Terapia Regenerativa Parodontala")Prima zi a cursului ce va cuprinde doar teoria se va desfasura la sediul Quintessence Romania din Bucuresti, Soseaua Nordului nr. 62, parter, sector 1 (zona rezidentiala a Parcului Herastrau).


Pe parcursului zilei cursantii vor beneficia de o pauza de cafea.


Costul participarii la partea teoretica a cursului este 100 euro/pers si va fi achitat in ron la cursul BNR al zilei in care se va emite factura proforma.


Participantii la partea teoretica a cursului beneficiaza de un discount de 50% la achizitionarea cartii "Periodontal Regenerative Therapy"/autor prof. dr. Anton Sculean (98 euro) a carei editie Quintessence tradusa in limba romana purtand autograful autorului va fi lansata cu prilejul acestui curs.


Programul zilei ce cuprinde operatiile live si partea de hands-on


Sambata 23.02.2013 - 30 LOCURI DISPONIBILE


9:00 - 11:00 Operatie live - 1 si discutii de caz


11:00 - 11:30 Pauza de cafea


11:30 - 13:30 Operatie live - 2 si discutii de caz


13:30 - 15:00 Pauza de cafea


15:00- 17:30 Exercitii hands-on tehnica MCAT, pentru tratamentul mai multor recesiuni gingivale adiacente folosind grefa de tesut conjunctiv si proteinele matricii smaltului sau matrice de colagen.


Tehnica recoltarii grefei de tesut conjunctiv.


Tehnici de sutura pentru inchiderea site-ul donator palatal.


17 :30-18:00 Discutii si inchiderea cursului.


Ziua a 2-a a cursului ce va cuprinde doua operatii live si partea de hands-on se va desfasura la sediul Quintessence Romania din Bucuresti, Soseaua Nordului nr. 62, parter, sector 1 (zona rezidentiala a Parcului Herastrau).


Pe parcursului zilei cursantii vor beneficia de doua pauze de cafea (dimineata si dupa amiaza) si de pauza pentru pranz incluse in costul participarii.


Costul participarii la partea practica a cursului este 590 euro/pers si va fi achitat in ron la cursul BNR al zilei in care se va emite factura proforma.


Participantilor la partea practica le este asigurat accesul gratuit la partea teoretica a cursului si li se va oferi cadou cartea "Periodontal Regenerative Therapy"/autor prof. dr. Anton Sculean (98 euro) a carei editie Quintessence tradusa in limba romana purtand autograful autorului va fi lansata cu prilejul acestui curs.


Nu se acorda puncte EMC.


PLATA SE VA FACE INTEGRAL IN TERMEN DE 10 ZILE CALENDARISTICE DE LA DATA ELIBERARII FACTURII PROFORME.
Specializare eveniment
Adresa eveniment
Soseaua Nordului, nr. 62, Bucuresti, Bucuresti, Romania
Telefon eveniment
0724/582.405 , 021/232.26.28
Data eveniment
22.02.2013 - 23.02.2013
Banner eveniment
Email eveniment
Contacteaza