Termen cautat
Specializare
Tip eveniment
E.g., 09/30/2020
Data inceput
E.g., 09/30/2020
Data sfarsit

Curs „Realizarea unei anamneze corecte in relatia de comunicare medic-pacient strain, vorbitor de limba engleza”


Autor: elena


Asociatia pentru Calificare, Recalificare si Formare Profesionala Continua, specializata in cursuri dedicate cadrelor medicale, organism recunoscut de CMR, OAMGMAMR, ODTR ca furnizor autorizat de cursuri, anunta inceperea unui nou curs cu tema: "Realizarea unei anamneze corecte (etape tehnice si examen obiectiv general) in relatia de comunicare medic-pacient strain, vorbitor de limba engleza",la Bucuresti, in zilele de 18 si 19 mai 2013.


CURSUL ESTE CREDITAT DE COLEGIUL MEDICILOR DIN ROMANIA CU 9 CREDITE EMC.


Descrierea cursului si rationale


In contextul in care serviciile medicale din Romania urmeaza acelasi trend al globalizarii pe care il urmeaza societatea in ansamblul ei, pacientii straini (cu precadere cei vorbitori de limba engleza) apeleaza si beneficiaza la/de serviciile oferite in cadrul sistemului romanesc de sanatate, de la care asteapta aceeasi abordare ca un cetatean roman.


In acest context, realizarea unei anamneze corecte, urmarind indeaproape toate etapele sale tehnice si examenul obiectiv general, este definitorie pentru evitarea oricaror suspiciuni ulterioare de malpraxis, anamneza constituind, de altfel, prima etapa in evidentierea si interpretarea diferitelor forme de manifestare a bolilor, avand drept scop stabilirea diagnosticului.


Avand in vedere ponderea conversatiei in etapa de anamneza, nu de putine ori, medicii romani au intampinat dificultati in comunicarea cu pacientii straini, vorbitori de limba engleza, din lipsa unor cunostinte solide despre anamneza in limba engleza, precum cunoasterea termenilor de specialitate, exprimarea clara si la obiect a intrebarilor ce constituie etapa tehnica, intelegerea relatarilor pacientilor straini, oferirea de indicatii in cadrul examenului obiectiv general.


Acest atelier de lucru isi propune, asadar, sa imbogateasca si sa consolideze etapa anamnezei la pacientii straini, aducand o lumina noua asupra acesteia, prin accentul pus pe cunoasterea exacta a terminologiei de specialitate in ambele limbi (romana si engleza), cunoastere fara de care eroarea medicala poate indubitabil surveni. Exercitiile aplicate, jocurile de rol vor contribui la indeplinirea obiectivelor generale si specifice pe care si le popune acest atelier de lucru.


Pentru participarea la curs este necesara cunoasterea limbii engleze la nivel A2, conform Cadrului European Comun de Referinta.


Tariful cursului:
160 lei - rezidenti
240 lei - medici


Taxa se poate achita
  • On-line direct din aceasta pagina

  • In numerar la sediul nostru din strada Sapte Drumuri, nr. 8, sector 3, Bucuresti (puncte de reper: Piata Muncii, strada Baba Novac, Parcul I.O.R.)

  • Prin virament bancar, in contul RO50RNCB0073115751340001, sucursala BCR sector 2

    Loc de desfasurare: strada Sapte Drumuri, nr. 8, sector 3, Bucuresti

AGENDA


Ziua 1: 18 mai 2013


9.00 - 9.30 - Deschiderea atelierului de lucru, masa rotunda pentru cunoasterea participantilor si a specialitatilor fiecaruia, precum si a asteptarilor cu privire la atelierul de lucru
9.30 - 10.30 - Semne si simptome: exprimarea lor in limba romana si limba engleza
10.30 - 11.00 - Anamneza: principii si metodologie, importanta
11.00 - 11.15 - Pauza
11.15 - 12.15 - Comunicarea cu pacientul strain, vorbitor de limba engleza: abordarea, interogatoriul, relatarea, inregistrarea si interpretarea datelor
12.15 - 13.15 - Derularea etapelor tehnice ale anamnezei in limba engleza: I. obtinerea de informatii cu privire la varsta, sex, locul nasterii, domiciliu, motivele prezentarii la medic. (I)
13.15 - 13.30 - Pauza
13.30 - 14.30 - Derularea etapelor tehnice ale anamnezei in limba engleza: I. obtinerea de informatii cu privire la varsta, sex, locul nasterii, domiciliu, motivele prezentarii la medic. (II)
Aplicatii practice (exercitii de ascultare documente audio cu situatii de comunicare medic-pacient in limba engleza, exercitii de utilizare a vocabularului de specialitate dobandit).
14.30 - 15.30 - Derularea etapelor tehnice ale anamnezei in limba engleza: II. antecedentele heredo-colaterale; antecedentele personale fiziologice; antecedentele personale patologice. Aplicatii practice (exercitii de ascultare documente audio cu situatii de comunicare medic-pacient in limba engleza, exercitii de utilizare a vocabularului de specialitate dobandit).Ziua 2: 19 mai 2013


9.00 - 11.00 - Derularea etapelor tehnice ale anamnezei in limba engleza: III. conditii de viata si de munca; locuinta; alimentatia; consumul de toxice; conditii de munca; istoricul bolii actuale; manifestari generale.
Aplicatii practice (exercitii de ascultare documente audio cu situatii de comunicare medic-pacient in limba engleza, exercitii de utilizare a vocabularului de specialitate dobandit).
11.00 - 11.15 - Pauza
11.15 - 13.15 - Comunicarea cu pacientul strain, vorbitor de limba engleza, in cadrul examenului obiectiv general: obtinerea de informatii, prin inspectie, palpare, percutie, auscultatie, despre starea psihica, modificari statice si dinamice, modificarile temperaturii corporale, fizionomie si facies, culoarea tegumentelor, eruptii cutanate, hemoragii cutanate, starea de nutritie.
13.15 - 13.30 - Pauza
13.30 - 15.30 - Jocuri de rol: comunicare cu pacientul strain, vorbitor de limba engleza, in etapa anamnezei. Utilizarea terminologiei specifice acestei etape in mod corect.Adresa eveniment
strada Sapte Drumuri, nr. 8, Bucuresti, Bucuresti, Romania
Telefon eveniment
0724 509 559; 0723 166 425; pentru plati on-line 0212095397
Data eveniment
18.05.2013 - 19.05.2013
Banner eveniment
Email eveniment
maftei.elena@gmail.com
Contacteaza