Termen cautat
Specializare
Tip eveniment
E.g., 03/09/2021
Data inceput
E.g., 03/09/2021
Data sfarsit

Curs „Tehnici de Comunicare intre asistentul medical si pacientul strain vorbitor de limba engleza”


Autor: elena


Asociatia pentru Calificare, Recalificare si Formare Profesionala Continua, specializata in cursuri dedicate cadrelor medicale, organism recunoscut de OAMGMAMR, ca furnizor autorizat de cursuri, anunta inceperea unui nou curs cu tema: "TEHNICI DE COMUNICARE INTRE ASISTENTUL MEDICAL SI PACIENTUL STRAIN VORBITOR DE LIMBA ENGLEZA",la Bucuresti, in zilele de 26 aprilie 2013 (intre orele 13 - 20) si 27 aprilie 2013 (intre orele 9 - 17).


CURSUL ESTE CREDITAT DE OAMGMAMR - filiala Bucuresti CU 15 CREDITE EMC.


Rezumat


In contextul in care serviciile medicale din Romania urmeaza acelasi trend al globalizarii pe care il urmeaza societatea in ansamblul ei, pacientii straini (cu precadere cei vorbitori de limba engleza) apeleaza si beneficiaza la/de serviciile oferite in cadrul sistemului romanesc de sanatate, de la care asteapta aceeasi abordare ca un cetatean roman.


In acest context, realizarea unei comunicari corecte, urmarind indeaproape toate etapele sale tehnice si examenul obiectiv general, este definitorie pentru evitarea oricaror suspiciuni ulterioare de nerespectare a drepturilor (in special consimtamantul informat) sau malpraxis, anamneza constituind, de altfel, prima etapa in evidentierea si interpretarea diferitelor forme de manifestare a bolilor, avand drept scop stabilirea diagnosticului.


Acelasi lucru este valabil si pentru etapele urmatoare ale ingrijirilor medicale, in care rolul asistentului medical trece adesea pe primul plan.


Avand in vedere ponderea conversatiei in etapa de anamneza si in etapele de acordare a tratamentului si urmarire a evolutiei, nu de putine ori, asistentii romani au intampinat dificultati in comunicarea cu pacientii straini, vorbitori de limba engleza, din lipsa unor cunostinte solide despre termenii specifici in limba engleza, precum cunoasterea termenilor de specialitate, exprimarea clara si la obiect a intrebarilor ce constituie etapa tehnica, intelegerea relatarilor pacientilor straini, oferirea de indicatii in cadrul examenului obiectiv general.


Obiective


Acest atelier de lucru isi propune, asadar, sa imbogateasca si sa consolideze comunicarea in limba engleza cu pacientii straini, aducand o lumina noua asupra acesteia, prin accentul pus pe cunoasterea exacta a terminologiei de specialitate in ambele limbi (romana si engleza), cunoastere fara de care eroarea medicala poate indubitabil surveni.


Exercitiile aplicate, jocurile de rol vor contribui la indeplinirea obiectivelor generale si specifice pe care si le propune acest atelier de lucru.


Pentru participarea la curs este necesara cunoasterea limbii engleze la nivel A2, conform Cadrului European Comun de Referinta.


Tariful cursului: 100 LEI


Taxa se poate achita:
  • On-line direct din aceasta pagina

  • In numerar la sediul nostru din strada Sapte Drumuri, nr. 8, sector 3, Bucuresti (puncte de reper: Piata Muncii, strada Baba Novac, Parcul I.O.R.)

  • Prin virament bancar, in contul RO50RNCB0073115751340001, sucursala BCR sector 2 sau online,
Loc de desfasurare: strada Sapte Drumuri, nr. 8, sector 3, BucurestiAdresa eveniment
strada Șapte Drumuri, nr. 8, Bucuresti, Bucuresti, Romania
Telefon eveniment
0724 509 559; 0723 166 425; pentru plati on-line 0212095397
Data eveniment
26.04.2013 - 27.04.2013
Banner eveniment
Email eveniment
maftei.elena@gmail.com
Contacteaza