Termen cautat
Specializare
Tip eveniment
E.g., 10/21/2020
Data inceput
E.g., 10/21/2020
Data sfarsit

Impreuna suntem o voce!


Autor: elenaIn Romania, la nivelul anului 2012, erau inregistrate oficial peste 7.100 persoane diagnosticate cu autism, insa specialistii estimeaza ca numarul real de cazuri se ridica la 15.000.

Infrastructura de servicii este slaba, sistemul educational nu este inca pregatit pentru integrarea copiilor cu autism, iar serviciile pentru adulti lipsesc in majoritatea regiunilor tarii.

Legislatia nationala cu privire la persoanele cu dizabilitati, inclusiv cu tulburare de spectru autist, este incoerenta si nu poate fi aplicata.

Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist (FEDRA) doreste sa vina in sprijinul
Parlamentului si Guvernului, prezentand modele de interventii si metodologii aplicate care si-au dovedit eficienta in integrarea persoanelor cu autism, din Europa.

Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist, in parteneriat cu Comisia pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale a Camerei Deputatilor va invita la: Conferinta nationala cu tema "Impreuna suntem o voce!"

Bucuresti, 14 - 16 aprilie 2014

Conferinta prezinta si dezbate, cu participarea unor specialisti din mai multe tari europene, modele de interventii si metodologii aplicate care si-au dovedit eficienta in integrarea personelor cu tulburare de spectru autist din Europa.

Evenimentul cuprinde:

14 aprilie, orele 18.00 - 20.00, Centrul National de Arta "Tinerimea Romana" - recital de pian in interpretarea unui copil cu autism

15 aprilie, orele 9.30 - 17.00, Palatul Parlamentului, sala Drepturile Omului - prezentari, lucrari in plen, workshop-uri tematice

16 aprilie, orele 9.30 - 17.00, Palatul Parlamentului, sala Constantin Brancusi - workshop-uri tematice si expozitie de desene ale copiilor cu autism.

Participa:

Reprezentanti ai unor institutii prestigioase din Finlanda, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, tari cu vasta experienta in furnizare de servicii si de integrare a persoanelor cu autism si cu dizabilitati in general.

Reprezentanti ai Parlamentului, Guvernului, autoritatilor nationale si locale, organizatiilor neguvernamentale de profil din Romania; parinti, persoane cu autism.

Atasat, va invitam sa gasiti AGENDA conferintei. Evenimentul este deschis presei.

Sesiunea de intrebari si raspunsuri pentru jurnalisti va avea loc marti, 15 aprilie, intre orele 11.00 - 11.30.

Pentru acreditare si acces in cladirea Palatului Parlamentului (intr. A3S2) va rugam sa confirmati participarea (nume, prenume, publicatia, seria si nr. C.I.) pana luni, 7 aprilie, ora 14.00 dnei Costinela Caraene, coordonator PR, e-mail: costinela.caraene@raa.ro, tel.: 0721.151.187

Proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei, prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana Extinsa
www.raa.ro www.cdep.ro ww.autismfedra.ro

Autismul este o tulburare complexa, de natura neurobiologica, ce afecteaza comunicarea, relatiile sociale si comportamentul.

Conform celor mai recente cercetari (studiu al CDC Atlanta, SUA, publicat in martie 2014), 1 din 68 de copii are autism.

Autismul transcende toate granitele sociale, culturale si geografice si a devenit o criza globala in sanatatea publica, avand cel mai rapid ritm de crestere.

Conferinta nationala din 14 - 16 aprilie 2014 este organizata in cadrul proiectului "Impreuna suntem o voce", derulat de Fundatia Romanian Angel Appeal in parteneriat cu Federatia Pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist.

Proiectul a demarat la 1 august 2013 si are o perioada de desfasurare de 3 ani.

Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei, prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Adelaide Katerine

" Impreuna suntem o voce! " - Conferinta nationala 14 - 16 Aprilie 2014

AGENDA

14 APRILIE, Centrul National de Arta " Tinerimea Romana " (str. Johann Gutenberg nr. 19)

18.00 Concert pian Mara Pruna, copil cu autism

Recital pian - compozitii proprii, Mircea Pauca, adult cu autism

15 APRILIE, Palatul Parlamentului - Sala Drepturile Omului

8.30 - 9.30

Inregistrarea participantilor

9.30 - 11.00 Deschiderea oficiala - moderator, Gabriela PODASCA, Deputat

Alocutiuni:

- Valeriu Stefan ZGONEA, Presedintele Camerei Deputatilor

- Corneliu VISOIANU, Consilier al Primului Ministru

- Tamara CIOFU, Deputat, Vicepresedinte al Comisiei Drepturilor Omului

- Carmen GHERCA - Presedinte FEDRA

- Rovana PLUMB, Ministru al Muncii (to be confirmed)

- Nicolae BANICIOIU, Ministru al Sanatatii (to be confirmed)

- Remus PRICOPIE, Ministru al Educatiei (to be confirmed)

- Harald NEERLAND, Autism Europe

- Mircea PAUCA, Adult cu autism

- Ioan BURCULET, Adult cu autism

11.00 - 11.30 Pauza* de cafea.

11.30 - 12.30 Plen - moderator, Cristina NICHITA, Deputat.

Prezentarea rezultatelor studiului privind exemple de bune practici in implementarea interventiilor si metodologiilor
aplicate pentru integrarea sociala a persoanelor cu autism,in Europa.

12.30 - 13.30 Pranz

*Conferinta va fi deschisa presei, de la inceput. In timpul pauzei de cafea (11.00-11.30), jurnalistii vor avea ocazia sa adreseze
intrebari cu privire la proiect, studiul efectuat in Europa, activitati ale FEDRA etc.

Proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei, prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana Extinsa

www.raa.ro www.cdep.ro ww.autismfedra.ro

13.30 - 15.00 Sesiuni tematice

- Tehnologia informatiei - modele inovative, integrate serviciilor pentru persoane cu autism. Exemple de bune practici din Europa.

- Intrebari si raspunsuri

15.00 - 15.30 Pauza de cafea

15.30 - 17.00 Sesiuni tematice

- Integrarea pe piata muncii si servicii pentru adulti - exemple de bune practici din Europa

- Intrebari si raspunsuri

16 APRILIE, Palatul Parlamentului, Sala Constantin Brancusi

9.30- 11.00 Sesiune tematica

- Educatie - interventii si metodologii aplicate in educatie. Exemple de bune practici din Romania si Europa.

- Intrebari si raspunsuri

11.30 - 12.30 Concluzii

12.30 - 14.00 Pranz

14.00 - 17.00 Expozitie desene

EXPOZITIE

Pe toata durata evenimentului (14 - 16 aprilie), sala Constantin Brancusi de la Palatul Parlamentului va gazdui expozitia de desene realizate de copii cu autism.

Proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei, prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana Extinsa


Adresa eveniment
Bucuresti , Romania
Data eveniment
14.04.2014 - 16.04.2014
Banner eveniment
Contacteaza