Termen cautat
Specializare
Tip eveniment
E.g., 03/04/2021
Data inceput
E.g., 03/04/2021
Data sfarsit

Medical Forum Bacau


Autor: elena

In perioada 23-24 octombrie, mf - Ziarul Medicului de Familie impreuna cu Societatea Nationala de Medicina Familiei organizeaza la Centrul de Afaceri si Expozitional Bacau, Calea Dr. Alexandru Safran nr.145, cea de-a V-a editie a conferintei Medical Forum, un eveniment cu traditie dedicat medicilor de familie.

Aflat la cea de-a V-a editie, evenimentul Medical Forum reprezinta un prilej deosebit pentru medicii de familie, autoritati, dar si pentru rezidentii din medicina de familie sa dezbata cele mai stringente probleme cu care se confrunta asistenta medicala primara.

Cele patru sesiuni ale forumului se vor desfasura pe parcursul a doua zile si vor fi moderate de dr. Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei, la eveniment fiind asteptati aproximativ 200 de participanti.

Editia din acest an a Medical Forum isi propune sa aduca in atentia participantilor subiecte incitante referitoare la rolul si locul medicului de familie in actualul context economico - social.

Pe parcursul celor doua zile, vor fi abordate teme specifice medicinei de familie in sistemul medical romanesc, precum: "Locul medicinei de familie in sistemul medical romanesc", "Prescrierea electronica, de la implementare la obligativitate", "Cardul de sanatate, nod gordian sau povara birocratica inutila", "Dosarul electronic al pacientului, o poveste complicata", "Relatia cu Casele de asigurari de sanatate", "Monitorizarea bolilor cronice in medicina de familie", "Activitatea Cabinetului de medicina a familiei in anii crizei economice", "Contract Cadru multianual", "Cheltuieli deductibile in CMI", "Co-plata, pro si contra", "Posibilitatile actuale de utilizare a fondurilor UE, la nivel CMI", "Pachetul bazal de servicii medicale in sistemul social de asigurari de sanatate", "Medicina de familie, in rural", "Sindromul de suprapopulare bacteriana a intestinului subtire", "Performanta profesionala sau birocratizarea activitatii MF?", "Relatia MF cu celelalte specialitati medicale?", "Criterii de referinta in siguranta pacientilor, evitarea cazurilor de malpraxis", "Centrele de permanenta, de la grija pentru comunitate pana la functionarea optima", "Complianta si aderenta la tratament- solutia pentru controlul bolilor cronice", "Comunicarea - abilitate esentiala in practica medicala", "Comunicarea medic - pacient, element cheie al succesului terapeutic", "Comunicarea verbala si non-verbala in transmiterea vestilor proaste", "Interactiunea cu bolnavul afectat psihic", "Complianta la tratament, cum o poate influenta comunicarea".

"Medical Forum este o manifestare de suflet pentru medicii de familie. De ani buni transmitem cu rigurozitate colegilor nostri mesaje de imagine, de profesionalism si de solidaritate in toate orasele importante ale tarii. Ne ocupam cu atentie de profesie, de organizatiile noastre, dar si de problemele practice - legislative si contractuale, de care ne lovim in fiecare zi in cabinetele noastre. Medical Forum un eveniment special care ne ofera anual prilejul sa fim impreuna si sa aducem la zi problemele noastre", declara dr. Rodica Tanasescu, presedintele SNMF.

Printre lectorii invitati se numara Dr. Rodica TANASESCU, Presedinte Societatea Nationala de Medicina Familiei, Dr. Catalin ANDRIESCU, Presedinte, Asociatia Medicilor de Familie din Bacau, Dr. Antoaneta Elena STINGA, Presedinte, Colegiul Medicilor Bacau, Dr. Gabriela Luminita GROSU, Medic Sef, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Bacau, Dr. Cecilia LUCACI, Sef Departament Supravegherea Starii de Sanatate a Populatiei, Directia de Sanatate Publica Bacau, Dr. Armand FRASINEANU, Sef Lucrari Dr. Catalina LIONTE, Dr. Cristina LOGHINA, Asociatia Medicilor de Familie din Bacau, Dr. Alexandru ANGHELUS, Conf. Dr. Adina CUCIUREANU, UMF "Gr. T. Popa" Iasi, Dr. Mihaela Oboroceanu, medic gastroenterolog, Dr. Dana CRISU, medic cardiolog Clinica I, Spitalul "Sf. Spiridon" Iasi, Dr. Neculai FILIPESCU.

Producatorii si distribuitorii de medicamente prezenti la manifestare vor avea expuneri ce vin in intampinarea nevoii de informare a medicilor prin conectarea acestora la noutatile existente pe piata de profil.

Evenimentul ii are ca parteneri pe: Pfizer, Berlin-Chemie Menarini, Chiesi, Ever Neuro Pharma, Fiterman Pharma, Laurus Medical, iar ca parteneri media pe mf-ziarul medicului de familie, Romedic, AgerPres, Medicalmanager, ComunicateMedicale.ro, SanatateaTV, Paginamedicala, GhidCabinet, Farma Media.

Informatii suplimentare: Ada Voicu, telefon 0756 111273, sau e-mail: ada.voicu@pharmabusiness.com.ro


Adresa eveniment
Bacau, Bacau, Romania
Data eveniment
23.10.2013 - 24.10.2013
Banner eveniment
Email eveniment
office@snmf.ro
Site eveniment
http://www.snmf.ro/manifestari.htm
Contacteaza