Termen cautat
Specializare
Tip eveniment
E.g., 01/21/2021
Data inceput
E.g., 01/21/2021
Data sfarsit

Medicina si cultura in vremea lui Brancoveanu


Autor: elena

Medicina si cultura în vremea lui Brâncoveanu - conferinta din seria programului Brâncoveanu@MNAR

Prof. dr. Octavian Buda, vicepresedinte al Societatii Române de Istoria Medicinei si cadru didactic universitar în cadrul Facultatii de Medicina a Universitatii „Carol Davila” Bucuresti, catedra de Istoria Medicinei, va sustine joi, 27 noiembrie, orele 17.30, o conferinta cu tema Medicina si Cultura în vremea lui Brâncoveanu în Galeria de Arta Veche Româneasca, eveniment ce face parte din programul Brâncoveanu@MNAR, organizat de Muzeul National de Arta al României.

,,Osândit sa nu faca politica armelor, Brâncoveanu a facut marea politica a culturii”, spunea Nicolae Iorga.

Domnitor cu o profunda vocatie umanista si diplomat abil, Constantin Brâncoveanu s-a înconjurat de personalitati de prin rang ale culturii din epoca sa, printre care si o suita de medici de nationalitati diverse, unii devenindu-i sfetnici apropiati.

Conferinta propune, asadar, o discutie despre personalitatea si implicarea acestora în activitatea culturala, diplomatica si filantropica a domnitorului muntean.

Cu aceasta ocazie, în sala dedicata artei brâncovenesti a Galeriei de Arta Veche Româneasca va fi expusa o colectie de vase de farmacie, de factura italiana, care dateaza din secolul al XVII-lea. Obiectele vor ramâne în expunere pâna la jumatatea lunii decembrie.

Accesul se face pe baza unei rezervari prealabile prin e-mail la programari@art.museum.ro sau la telefon 021 314 81 19. Se plateste biletul de intrare în galerie.

Conferinta face parte din programul Brâncoveanu@MNaR, care s-a derulat pe întreg parcursul anului 2014 în Galeria de Arta Veche Româneasca, unde este expusa cea mai reprezentativa, diversa si bogata colectie de obiecte de patrimoniu provenind din ansamblurile monumentale ctitorite de Constantin Brâncoveanu.

Scopul programului este sa readuca în atentia participantilor, prin intermediul unei serii de întâlniri cu publicul, diferite aspecte culturale si artistice ale epocii brâncovenesti, reinterpretate din perspectiva contemporana.

Pâna la sfârsitul acestui an, vizitatorii pot parcurge în Galeria de Arta Veche Româneasca un traseu special conceput de-a lungul celor zece sali de expunere. Lucrarile selectate, marcate vizual, ofera informatii ce propun o recontextualizare a artei brâncovenesti în cadrul mult mai larg al culturii medievale din Tarile Române.

Octavian Buda este cadru didactic universitar în cadrul Facultatii de Medicina a Universitatii „Carol Davila” Bucuresti, catedra de Istoria Medicinei, vicepresedinte al Societatii Române de Istoria Medicinei si medic primar psihiatru la Institutul National de Medicina Legala „Mina Minovici” din Bucuresti.

Prof. dr. Octavian Buda este specialist în domeniul istoriei medicinei, psihiatriei, psihanalizei judiciare si antropologiei psihiatrice si culturale. A obtinut premii internationale si a publicat numeroase carti, studii si recenzii pe teme din istoria medicinei, atât în tara cât si în strainatate.

Tema: Medicina si cultura în vremea lui Brâncoveanu

Joi, 27 noiembrie 2014, orele 17.30

Tarif: 10 lei (întreg)/redus: 5 lei pensionari/2.5 lei studenti /elevi gratuit

Înscrieri la: programari@art.museum.ro sau 021.314.81.19
Dr. Simona Maria Vladica
Divizia de PR&COMUNICARE
Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”
0752.23.15.73

Tip eveniment
Adresa eveniment
Galeria de Arta Veche Româneasca
Telefon eveniment
021 314 81 19
Data eveniment
27.11.2014 - 27.11.2014
Banner eveniment
Email eveniment
programari@art.museum.ro
Contacteaza