Termen cautat
Specializare
Tip eveniment
E.g., 01/17/2021
Data inceput
E.g., 01/17/2021
Data sfarsit

Oncogenetica, o noua sansa la viata?


Autor: elena
"Oncogenetica, o noua sansa la viata?"- tema celei de-a VI-a Conferinte a Federatiei Bolnavilor de Cancer din Romania-FABC

Federatia Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC) reuneste la Brasov, in perioada 27-29 iunie, in cadrul celei de-a VI-a editii a Conferintei FABC, cei mai renumiti oncologi pe plan national si international, precum si specialisti din domenii conexe ale oncologiei, alaturi de autoritati si pacienti pentru a dezbate problematica oncogeneticii si a medicinei personalizate in oncologie.

Alte subiecte dezbatute in cadrul acestei conferinte vor fi: noul Program National de Oncologie, asigurarea accesului imediat si neconditionat la tratament si investigatii, precum si directivele europene cu privire la politicile sanitare in oncologie.

Faptul ca am ajuns la a VI-a editie a Conferintei si ca de fiecare data reusim sa aducem in atentia pacientilor si a autoritatilor informttii despre planuri moderne de tratament si metode revolutionare de lupta cu cancerul, prezentate de specialistii nostri, ne incurajeaza sa mergem mai departe.

Mai mult ca oricand, anul acesta ne onoreaza participarea Prof. Dr. Christian Chiricuta care va prezenta conceptul de "tumor board"- abordare strategica in tratarea pacientilor oncologici, implicandu-se totodata in campania sociala dezvoltata de FABC in parteneriat cu Centrul de tratare a cancerului Amethyst-Radiotherapy.

La editia de anul acesta a Conferintei FABC vor fi prezenti peste 150 de participanti: pacienti cu afectiuni oncologice, lideri de asociatii, voluntari, apartinatori precum si reprezentanti ai Asociatiei Romane a Producatorilor si Importatorilor de Medicamente (ARPIM), Companii Farmaceutice, APMGR, Ministerului Sanatatii (MS), Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Agentiei Nationale a Medicamentelor si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Companiilor farmaceutice, Asociatiei Oncologilor Privati din Romania.

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania sustine nevoia infiintarii, alaturi de celelalte comisii de specialitate din Ministerul Sanatatii, a unei comisii de medicina personalizata - medicina viitorului, care sa elaboreze, in stransa colaborare cu celelalte comisii de specialitate si cu reprezentantii pacientilor, strategiile de viitor pentru adaptarea sistemului medical romanesc la provocarile medicinei personalizate.

Modelul este deja aplicat cu succes in Statele Unite ale Americii, dar si in Europa. In Franta fiecare pacient nou diagnosticat, este testat genetic si are parte de un tratament personalizat.

Astfel, sansele de supravietuire ale pacientului cresc iar la buget se face o economie de aproape 40%.

FABC are in componenta 18 asociatii regionale si nationale, avand peste 35.000 de membri, pacienti si apartinatori, si reprezinta interesele tuturor pacientilor cu cancer din Romania. Mai multe detalii pe www.fabc.ro.

Pentru mai multe informatii:
Alexandra Tirpea(PI2PR), 0726.386.683, Biroul de presa al FABC, 0723.240.223


Specializare eveniment
Tip eveniment
Adresa eveniment
Brasov , Romania
Data eveniment
27.06.2014 - 29.06.2014
Banner eveniment
Contacteaza