Termen cautat
Specializare
Tip eveniment
E.g., 06/12/2021
Data inceput
E.g., 06/12/2021
Data sfarsit

PRIMUL CURS INTERNATIONAL DE ARSURI LA COPII “BURNS IN CHILDREN”


Autor: elena

The Euro-Mediterranean Council for Burns and Fire Disasters (MBC), Societatea Romana pentru Arsuri Pediatrice si Asociatia Chirurgilor Plastici din Romania organizeaza Primul Curs International de arsuri la copii, "Burns in children", eveniment ce se va desfasura in perioada 8-10 mai 2014, la Hotel Crowne Plaza din Bucuresti.

Aceat curs international este organizat pentru prima data in Romania la initiativa Prof. Dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti.

Anual, 5.000 de copii romani sufera arsuri, iar dintre acestia peste jumatate sunt pacienti cu varste cuprinse intre 0-4 ani, incadrati ca urgente majore.

Arsura este o leziune cu totul particulara, care trebuie considerata intotdeauna grava, cu precadere la extremele varstelor, care afecteaza organismul in totalitatea sa.

Acuratetea si experienta in acest domeniu se capata in ani si in mii de cazuri tratate. Progresele terapeutice realizate in ultimele decenii, la nivel mondial, in tratamentul arsurilor sunt spectaculoase si nu pot fi comparate decat cu cele din domeniul geneticii, oncologiei si terapiei intensive moderne.

Cu 25 de ani de existenta si peste 15.000 de cazuri, Clinica de Chirurgie Plastica, Microchirurgie Reconstructiva si Arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" este singurul centru din tara acreditat european pentru tratarea arsurilor: "Vrem sa impartasim experienta noastra tuturor celor care vor sa se dedice tratamentului acestei boli", a conchis Prof. Dr. Dan Mircea Enescu, seful Clinicii de Chirurgie Plastica, Microchirurgie Reconstructiva si Arsuri a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu".

Majoritatea covarsitoare a arsurilor copiilor se produc in familii cu instructie primara sau gimnaziala si, in mod cu totul exceptional, in familii cu studii superioare.

Familiile cu nivel precar de educatie, familiile numeroase, cu conditii proaste de locuit, prezinta un risc sporit pentru accidentele copilului de varsta mica, printre care cele mai frecvente sunt arsurile:

"Noi tratam secunda de neatentie, o secunda care poate schimba intreaga existenta a unui copil care, poate nu va mai ajunge niciodata ca la inceput", a subliniat Prof. Dr. Dan Mircea Enescu.

Printre obiectivele majore ale Cursului International de arsuri la copii se numara:

 Conexiuni ferme cu centre din strainatate in scopul crearii unei omogenitati

 Adaptarea unui cod deontologic unitar esential in tratamentul arsurilor la copii

 Formarea unei asertiuni intre toate centrele de arsuri participante la curs cu privire la protocoalele de tratament

 Informarea parintilor cu privire la consecintele pe care arsurile le pot provoca copiilor

 Cresterea indicelui de performanta clinica la nivelul unitatilor medicale

 Perfectionarea cadrelor medicale implicate in astfel de cazuri

 Accelerarea procesului de utilizare a noilor metode, tehnologii si echipamente medicale avansate in tratamentul local al arsurilor

La acest curs vor participa unii din cei mai prestigiosi specialisti din bazinul mediteranean si din Europa:

 Prof. Dr. Peter Vogt, presedintele European Burn Association (EBA)

 Prof. Dr. Juan Pedro Barret Nerin

 Prof. Dr. Bishara Atiyeh, presedintele al Euro-Mediterranean Council for Burns and Fire Disasters (MBC)

 Prof. Dr. Michele Masselis, presedintele onorific al Euro-Mediterranean Council for Burns and Fire Disasters (MBC)

 Prof. Dr. Albin Stritar


Tip eveniment
Adresa eveniment
BUCUREŞTI , ROMANIA
Data eveniment
08.05.2014 - 10.05.2014
Banner eveniment
Contacteaza