Termen cautat
Specializare
Tip eveniment
E.g., 11/27/2020
Data inceput
E.g., 11/27/2020
Data sfarsit

Scoala de vara a tinerilor internisti


Autor: elena


Societatea Romana de Medicina Interna organizeaza in perioada 25-31 August, la Sibiu, Scoala de vara a tinerilor internisti.


Fiecare rezident participant la Scoala de Vara va trebui sa prezinte un caz clinic. Titlul prezentarii va trebui trimis impreuna cu aplicatia de inscriere si nu va contine indicii cu privire la diagnosticul final al cazului prezentat.


Deoarece se vor prezenta zilnic cel putin 30 cazuri clinice, incadrarea in timp este esentiala, astfel incat va rugam sa respectati urmatoarele cerinte:


1.Fiecare rezident va avea la dispozitie maximum 15 minute, din care 10-12 minute pentru prezentare, iar restul timpului pentru discutii.


2. Prezentarea va contine maximum12 slide-uri.


3. Prezentarea va incepe cu o introducere scurta (1-2 slide-uri) despre modalitatea de debut a bolii si starea pacientului la internare. Incercati sa subliniati elementele cheie si sa creionati o strategie de rezolvare a cazului impreuna cu colegii rezidenti participanti.


4.Identificati ipoteza principala de diagnostic cerand sugestii colegilor rezidenti.


5.Continuati cu elementele de diagnostic pozitiv.


6.Enuntati elementele cheie in evolutia cazului si principiile de tratament pentru cazul in speta. Retineti ca nu veti avea timp pentru o detaliere a teoriei legata de patologia prezentata.


7.Sintetizati aspectele instructive ale cazului in maximum 2 slide-uri la sfarsitul prezentarii.


8.Evitai utilizarea denumirilor comerciale ale medicamentelor amintite in prezentarea dumneavoastra. Pentru analizele de laborator incluse in prezentare, oferiti si valorile de referinta la care va raportati, de exemplu: TSH 1.83mU/L (0.35-5.00)


9. Pentru a evita orice neplaceri tehnice care ar putea impieta prezentarea, incercati sa excludeti imaginile in miscare (ex ecocardiografice) din prezentare. Folositi fisiere separate pentru imaginile in miscare pe care doriti sa le utilizati in prezentare.


10.Excludeti din prezentare orice element de identificare a pacientului (blurati numele pe ECG, CT, buletine de analize).


11. Enuntati diagnosticul la finalul prezentarii.
Specializare eveniment
Adresa eveniment
Sibiu, Sibiu, Romania
Data eveniment
25.08.2013 - 31.08.2013
Banner eveniment
Site eveniment
http://tinerinternisti.srmi.ro/scoala-de-vara-2013
Contacteaza