Termen cautat
Specializare
Tip eveniment
E.g., 01/21/2021
Data inceput
E.g., 01/21/2021
Data sfarsit

Simpozionul "Patologia valvei mitrale – Diagnostic, tratament, particularitati"


Autor: elena


Spitalul Monza Bucuresti organizeaza pe 26 iunie, Dimpozionul cu tema "Patologia valvei mitrale - Diagnostic, tratament, particularitati".


Evenimentul, desfasurat sub indrumarea stiintifica a prof. dr. Mircea Cinteza si acad. Leonida Gherasim, va aduce in atentia participantilor cele mai noi informatii legate de problematica valvei mitrale.


Simpozionul va debuta cu abordarea acestei afectiuni in practica medicala curenta, subiect dezbatut de conf. dr. Serban Balanescu si dr. Adrian Linte. Procedurile imagistice care se folosesc in cadrul Spitalului Monza pentru exploatarea ecocardiografica a valvei mitrale vor fi prezentate de dr. Dana Constantinescu.


Prof. dr. Mircea Cinteza va dezbate indicatiile chirurgicale in patologia valvei mitrale.


Evaluarea preoperatorie a pacientului mitral reprezinta un subiect de interes si de importanta majora pentru stabilirea unui traseu terapeutic adecvat. Prezentarea va fi sustinuta de dr. Carmen Steiu.


Dr. Maria Alexandrescu va dezbate tema referitoare la beneficiile si rolul imagisticii moderne in evaluarea pacientului mitral.


In cea de-a doua parte a simpozionului, conf. dr. Serban Balanescu va vorbi despre importanta tehnicilor interventionale in tratamentul pacientului cu insuficienta mitrala. Ca o analiza comparativa, dr. Calin Popa si dr. Theodor Cebotaru vor prezenta tema chirurgia clasica vs. chirurgia minim invaziva a valvei mitrale.


Tot in cadrul simpozionului vor fi analizate diferite studii de caz care aduc in atentia participantilor procedura de plastie de valva mitrala, programul de recuperare cardiaca, interventia minim invaziva pentru valva mitrala, precum si bypass-ul aorto-coronarian si corectia insuficientei mitrale ischemice.


La finalul manifestarii, medicii participanti vor avea posibilitatea de a vizita Spitalul Monza Bucuresti si de a vedea dotarea performanta de care dispune unitatea medicala.


Medicii care vor sa participe in cadrul evenimentului se pot inscrie gratuit, in limita locurilor disponibile.Adresa eveniment
Spitalul Monza, Bucuresti, Bucuresti, Romania
Telefon eveniment
031 225 25 00
Data eveniment
26.06.2013 - 26.06.2013
Banner eveniment
Email eveniment
marketing@spitalulmonza.ro
Contacteaza