Termen cautat
Grupe musculare
Echipamente folosite

10 minute de exercitii pentru imbunatatirea metabolismului


Autor: george

Kilogramele in plus, atunci cand apar, constitue una dintre problemele cel mai dificil de combatut in ceea ce priveste aspectul fizic al fiecaruia deopotriva barbati si femei. Mai mult decat atat, datorita traiului dezorganizat si aglomerat pe care il ducem, precum si a locului de munca uneori prea solicitant, multi dintre noi decid sa tina dieta prin infometare. Nimic mai gresit, sustin specialistii, acest lucru, desi furnizeaza pe timp scurt rezultatele scontate, poate avea efecte devastatoare asupra organismului. Astfel, pentru aceia dintre dumneavoastra pentru care timpul este pretios, dar si pentru cei ce vor sa slabeasca sanatos, dar in timp optim, specialistii au pus bazele unui set de exercitii de slabit cu o durata de doar 10 minute. Scopul acestor exercitii este de a imbunatati metabolismul si de a arde cel putin 100 de calorii la fiecare 10 minute de exercitii.

Exercitiul numarul 1

Target: muschii gluteali (fesieri) si cvadriceps
Stati in pozitie verticala cu mainile pe langa corp, spatele drept si picioarele usor departate. Din aceasta pozitie, ridicati piciorul drept de pe sol si indoiti genunchiul in spate, intr-un unghi de 90 de grade, pozitionand in acelasi timp mainile pe solduri. Indoiti usor si genunchiul stang si mentineti pozitia timp de 1 secunda. Reveniti la pozitia initiala si repetati cate 1 minut pentru fiecare picior.

Exercitiul numarul 2

Target: muschii abdominali, muschii pectorali, muschii umarului, triceps
Stati pe spate pe covorul medical cu genunchii indoiti si talpile pe sol, in vreme ce cu ambele maini sustineti o minge pentru exercitii. Aruncati mingea cativa centimetri deasupra capului, ridicati partea superioara a trunchiului si pastrati aceasta pozitie pana in momentul in care mingea ajunge din nou in mainile dumneavoastra. Reveniti la pozitia initiala si repetati timp de 2 minute.

Exercitiul numarul 3

Target: muschii umarului, biceps si triceps
Stati in pozitie verticala cu spatele drept si picioarele usor departate iar in fiecare mana tineti cate o gantera. Din aceasta pozitie, indoiti genunchii intr-un unghi de 90 de grade si rasucind truchiul inspre partea stanga, intindeti pumnul drept catre laba piciorului stang. Reveniti brusc la pozitia initiala si repetati aceasta miscare si pentru partea dreapta. Pastrand o miscare continua repetati de cate 10 ori pentru fiecare parte.

Exercitiul numarul 4

Target: cvadriceps, muschii gambelor, muschii gluteali (fesieri)
Stati in pozitie verticala cu genunchii indoiti intr-un unghi de 90 de grade si mainile pe langa corp. Din aceasta pozitie, aducand pumnii la nivelul pieptului, executati un salt in inaltime cat de sus puteti, apoi aterizati cu genunchii usor indoiti. Reveniti la pozitia initiala si repetati timp de 30 de secunde, faceti pauza apoi repetati.

Exercitiul numarul 5

Target: muschii larterali abdominali
Stati pe covorul medical pe spate cu genunchii usor indoiti si talpile pe sol, iar mainile pozitionati-le deauspra cefei tinand coatele indoite in exterior. Ridicati partea superioara a trunchiului si simultan si picioarele de pe sol, intinzandu-le in fata. Din aceasta pozitie, aplecati umarul stang si ridicati genunchiul drept inspre piept pana in momenul in care acestea se intersecteaza. Reveniti la pozitia initiala si repetati aceasta miscare timp de 2 minute, alternand partile.

Bibliografie

http://www.fitnessmagazine.com/workout/express/10-minute/10-minute-workout-boost-your-metabolism/?page=1