Termen cautat
Grupe musculare
Echipamente folosite

12 sfaturi pentru a motiva copilul sa ramana activ din punct de vedere fizic


Autor: bcristina

Unii copii pur si simplu nu sunt facuti pentru nici un fel de sport, insa acest lucru nu inseamna ca ei trebuie sa opteze pentru un trai sedentar. Astfel, specialistii sustin ca exista cateva metode simple si creative pentru a va motiva copilul sa ramana activ din punct de vedere fizic.

Sfatul 1

In cazul in care copilul dumneavoastra nu prefera sporturile organizate precum fotbal sau baseball, este recomandat ca parintii sa incerce sa le orienteze atentia spre alte activitati ca dans, escaladari, inot sau arte martiale.

Sfatul 2

Copiii iubesc sa isi petreaca timpul impreuna cu parintii lor, motiv pentru care este recomandat ca acestia sa se implice activ in jocurile copiilor lor. De exemplu, puteti merge impreuna pana la scoala sau dimpotriva pot merge pe bicicleta.

Sfatul 3

Specialistii din cadrul Academiei Americane de Pediatrie recomanda ca timpul petrecut de copii in fata televizorului sau al computerului sa nu depaseasca 1-2 ore pe zi. In plus, pentru eliminarea tentatiei nu asezati un televizor sau computer in camera copilului.

Sfatul 4

Exemplul oferit de parinti este foarte important pentru dezvoltarea copiilor. In consecinta, daca dumneavoastra insiva stati in fata televizorului cu o punga de chipsuri in mana, cel mai probabil copilul dumneavoastra nu va respecta timpul stabilit pentru divertismentul sedentar.

Sfatul 5

Incurajati copilul de fiecare data cand acesta incearca sa efectueze unele exercitii fizice, chiar daca realizarea acestora nu este perfecta. Aceasta atitudine este cu atat mai importanta in cazul copiilor care nu pot stapani foarte bine coordonarea miscarilor.

Copiii care nu au aptitudini pentru activitati sportive sunt de cele mai multe ori constienti de acest lucru. Astfel, pentru a nu opta pentru un trai sedentar, este foarte important ca acestia sa se bucure de cat mai multe incurajari si sustinere din partea parintilor.

Sfatul 6

Copiii prefera compania altor persoane, motiv pentru care un factor motivational puternic este implicarea si altor copiii in activitati sportive. De exemplu, incurajati copilul sa isi cheme prietenii atunci cand merge cu bicicleta, la patinoar sau la piscina.

Sfatul 7

Nu impuneti niciodata copilului dumneavoastra sa mearga afara sa se joace, intrucat acesta poate percepe atitudinea dumneavoastra drept o forma de pedeapsa. Folositi activitatile fizice ca forma de rasplata. De exemplu, fiecare copil va fi bucuros sa ia 20 de minute pauza de la teme pentru a merge afara sa se joace.

Sfatul 8

Introduceti exercitiile fizice si exercitiile de fitness in rutina zilnica a copilului dumneavoastra. Acest lucru creste sansele ca programul sa fie urmat cu strictete.

Sfatul 9

In cazul in care copilul dumneavoastra protesteaza in momentul in care timpul petrecut in fata computerului a expirat, este foarte important sa ramaneti fermi si constanti. O exceptie va atrage de la sine o alta exceptie.

Sfatul 10

Copiii sunt atrasi de cele mai multe ori de lucrurile care sunt la moda. Incercati sa induceti micutului dumneavoastra ideea ca exercitiile fizice si implicit mentinerea siluetei, ii ajuta sa ramana la moda.

Sfatul 11

Permiteti copilului ca cel putin o data pe saptamana sa aleaga o activitate fizica ce i se potriveste. Astfel, unii copii vor alege sa faca o plimbare pana la biblioteca, sa se plimbe in aer liber sau dimpotriva sa faca escaladari.

Sfatul 12

Cu toate ca cei mai multi copii sunt activi din punct de vedere fizic in mod natural, exista situatii cand acestia necesita stimularea parintilor. Acest lucru poate fi realizat prin achizitionarea unor CD-uri cu muzica si dansuri, de exemplu.

Bibliografie

http://www.webmd.com/parenting/features/kid-fitness-when-your-child-wont-exercise?page=2