Termen cautat
Grupe musculare
Echipamente folosite

7 pasi pentru arderea caloriilor si imbunatatirea metabolismului


Autor: george

Indiferent daca va confruntati cu kilogramele in plus sau pur si simplu doriti sa va mentineti organismul tonifiat, medicii specialisti sustin ca fiecare dintre noi trebuie sa urmeze un plan de exercitii fizice cel putin de 2-3 ori pe saptamana. Acest lucru nu numai ca va va ajuta sa va pastrati formele corpului bine conturate, ci si sa va imbunatatiti rezistenta si flexibilitatea musculara, precum si functionarea sistemului cardiovascular. Mai mult decat atat, studiile de specialitate au relevat faptul ca metabolismul dumneavoastra inregistreaza o imbunatatire de aproximativ 25% timp de 15 ore de la incheierea unui set de exercitii de rezistenta menit sa va solicite musculatura trupului cat mai mult. Astfel, pentru fiecare exercitiu, ridicati ganterele intr-un interval de 2 secunde si coborati-le intr-un interval de 8 secunde. Deasemenea, este recomandat sa alternati fiecare exercitiu de rezistenta cu 3 minute de exercitii cardiovasculare de intensitate medie si/sau mare, precum jogging, ciclism, alergat pe loc, ridicand genunchii spre piept sau chiar lucrand la bicicleta eliptica sau stepper. In acest fel veti putea sa ardeti 320 de calorii in doar 45 de minute.

Exercitiul numarul 1

Target: cvadriceps, zona exterioara a coapselor, muschii toracelui si muschii soldurilor
Stati in pozitie verticala cu spatele drept si picioarele usor departate si, tinand in mana dreapta o gantera, indoiti cotul la nivelul umarului cu palma indreptata spre sol. Aduceti piciorul stang cativa centimetri in lateral si ridicati calcaiul de pe sol. Din aceasta pozitie, ridicati genunchiul stang pana la nivelul soldului si aduceti mana dreapta in diagonala spre partea exterioara a coapsei stangi. Mentineti timp de 1 minut, apoi coborati piciorul si ridicati mana in 8 secunde. Repetati de 8-12 ori pentru fiecare parte.

Exercitiul numarul 2

Target: muschii pectorali, muschii toracelui, triceps, muschii umarului, si articulatii
Stati pe spate, pe covorul medical cu picioarele usor departate si genunchii indoiti si, tinand in fiecare mana cate o gantera de greutate medie, ridicati-le deasupra umerilor. Din aceasta pozitie, ridicati fesele si partea inferioara a spatelui de pe sol, indoiti coatele si coborati mainile in 8 secunde pana in momentul in care partea superioara a mainii atinge usor solul. Reveniti la pozitia initiala intr-un interval de 2 secunde.


Exercitiul numarul 3

Target: muschii toracelui, triceps, biceps, muschii umarului, muschii gluteali si articulatii
Stati pe podea si pozitionati calcaiele pe mingea medicinala, genunchii indoiti la piept si palmele pe sol in asa fel incat mainile la fie in aceeasi linie cu umerii. Din aceasta pozitie, incordand muschii abdominali ridicati soldurile de pe sol rostogolind mingea medicinala inainte. Mentineti timp de 1 minut, apoi coborati soldurile intr-un interval de 8 secunde apoi repetati de 8-12 ori pentru fiecare parte.

Exercitiul numarul 4

Target: muschii umarului, muschii gluteali (fesieri), cvadriceps si muschii toracelui
Stati in pozitie verticala cu picioarele usor departate si tineti in mana stanga o gantera cu palma orientata spre spate. Aplecati-va usor trunchiul in fata si ridicati piciorul stang in spate, cativa centimetri de pe sol, pozitionand mana dreapta pe sol. Din aceasta pozitie, ridicati mana stanga deasupra capului, mentineti 1 secunda si coborati-o intr-un interval de 8 secunde. Repetati de 6-8 ori pentru fiecare parte.

Exercitiul numarul 5

Target: zona superioara si mediana a spatelui, muschii umarului, muschii toracelui si biceps
Pozitionati abdomenul pe mingea medicinala cu picioarele departate, iar in fiecare mana tineti cate o gantera. Intindeti mainile in fata la nivelul capului si ridicati trunchiul de pe mingea medicinala arcuind usor spatele. Fara a schimba pozitia trupului, intindeti mainile pe langa corp, pana in momentul in care coatele sunt alipite de talie. Mentineti timp de 1 secunda si reveniti la pozitia initiala intr-un interval de 8 secunde.

Exercitiul numarul 6

Target: muschii interiori ai coapselor, muschii gluteali, cvadriceps, muschii toracelui si biceps
Stati in pozitie verticala cu spatele drept si pozitionati piciorul stang pe mingea medicinala cu genunchiul indoit in vreme ce in fiecare mana trebuie sa tineti cate o gantera cu greutate medie. Din aceasta pozitie, rostogoliti mingea medicinala in lateral si intindeti piciorul, iar simultan, ridicati ganterele pana la nivelul umerilor indoind coatele. Reveniti la pozitia initiala intr-un interval de 8 secunde si repetati de 6-8 ori pentru fiecare parte.

Exercitiul numarul 7

Target: muschii gluteali (fesieri), muschii exteriori ai coapselor si muschii toracelui
Pozitionati partea dreapta a corpului peste mingea medicinala tinand picioarele intinse si palma dreapta pe sol (greutatea trupului trebuie sa fie sustinuta de palma dreapta si piciorul drept). Asezati mana stanga pe sold si ridicati piciorul stang pana la nivelul soldurilor apoi rotiti-l astfel incat degetele sa puncteze inspre tavan. Din aceasta pozitie, coborati piciorul intr-un interval de 8 secunde si repetati de 8-12 ori pentru fiecare parte.

Bibliografie

http://www.fitnessmagazine.com/workout/lose-weight/metabolism/get-it-now-a-supercharged-metabolism/?page=1