Termen cautat
Grupe musculare
Echipamente folosite

Avantajele exercitiilor fizice pentru pesoanele mature


Autor: george

Se vorbeste tot mai mult despre avantajele mentinerii unui trai activ din punct de vedere fizic datorita faptului ca exercitiile fizice, efectuate cu regularitate, au capacitatea de a imbunatati metabolismul, ritmul cardiac, prevenind in acest fel dezvoltarea prematura a unor conditii medicale severe. Ceea ce trebuie sa intelegem cu totii este faptul ca inceperea unui program bazat pe exercitii fizice nu impune o limita de varsta. Mai mult decat atat, cercetarile in acest domeniu au demonstrat faptul ca ramanand activi din acest punct de vedere la o varsta inaintata, peroanele respective isi imbunatatesc starea de sanatate.

Multe dintre persoanele cu o varsta inaintata manifesta o forma de repulsie sau teama fata de gandul de a face din nou efort fizic sustinut, insa, specialistii sustin ca atat timp cat urmeaza indeaproape indicatiile oferite de acestia, riscul unei intinderi sau a unei fracturi scade considerabil. Totodata, trebuie sa avem in vedere faptul ca pana si mersul (fie ca se realizeaza sub forma de plimbare, pas vioi sau jogging) reprezinta una dintre formele de exercitiu cardiovascular. Mai mult decat atat, s-a putut demonstra faptul ca in cazul persoanelor cu o varsta inaintata, active din punct de vedere fizic, incidenta problemelor legate de rezistenta organismului, echilibru si flexibilitate scade considerabil.

Este foarte important sa intelegem ca exercitiile fizice si traiul echilibrat in ceea ce priveste alimentatia, sunt elemente cheie ale mentinerii organismului la parametrii optimi pentru un timp cat mai indelungat. Mai mult decat atat, acestea nu impun o limita de varsta si prin urmare niciodata nu este prea tarziu pentru a incepe sa efectuati un minim de exercitii cel putin 5 minute pe zi.

Bibliografie

http://seniorliving.about.com/od/exercisefitnes1/a/benefitexercise.htm
http://www.i-medic.ro/boli/angina-pectorala
http://www.i-medic.ro/boli/ateroscleroza
http://www.i-medic.ro/boli/hipertensiunea-arteriala
http://www.i-medic.ro/boli/infarctul-miocardic-acut