Termen cautat
Grupe musculare
Echipamente folosite

Beneficiile exercitiilor cardiovasculare


Autor: george

In prezent, tot mai multi medici cardiologi recomanda ca metoda alternativa pentru tratament urmarea unui plan de exercitii cardiovasculare. Astfel, asa cum au putut demonstra studiile de specialitate, rolul acestor exercitii nu este numai de a tonifia si contura formele trupului dumneavoastra, ci si de a imbunatati ritmul cardiac precum si functionarea sistemului cardiovascular.

Studiile de specialitate au relevat faptul ca aproximativ 30 de minute de exercitii cardiovasculare, efectuate la un ritm cardiac de 60 pana la 75% are capacitatea de a spori starea de buna dispozitie si nivelul de energie din organism. Explicatia in acest sens consta in cresterea nivelului de serotonina, eliberata in organism in momentul in care depuneti efort fizic prelungit. Prin urmare, cateva ore de alergat, mers in pas vioi sau chiar pe bicicleta va vor energiza pentru cateva ore, si in plus, metabolismul dumneavoastra se va imbunatati cu pana la 35% pentru urmatoarele 5 ore.

O alta forma de a va pastra organismul intr-un ritm alert ia forma exercitiilor de stabilitate cu mingea medicinala. Astfel, conform unor antrenori de fitness celebri, de la Hollywood, acest tip de exercitii cardiovasculare detine un efect extrem de benefic asupra functionarii metabolismului precum si a arderii caloriilor. Mai mult decat atat, includerea mingii medicinale intr-un program regulat de slabit sau intretinere va ajuta sa invatati sa va pastrati echilibrul, dar si sa va fortifiati muschii trunchiului si sa pastrati pozitia corespunzatoare a trupului. Deasemenea, exercitiile cardiovasculare ce presupun folosirea mingii medicinale va ajuta sa va modelati aproximativ toate zonele trupului, precum picioarele, mainile, fesele si chiar abdomenul cat ati clipi. Mai mult decat atat, statisticile arata faptul ca efectuate cu regularitate, exercitiile cardiovasculare au capacitatea de a preveni dezvoltarea in organism a unor afectiuni severe precum insuficienta cardiaca, infarct sau boala coronariana.

Bibliografie

http://www.fitnessmagazine.com/workout/lose-weight/total-body/how-cardio-workouts-cure-fatigue/