Termen cautat
Grupe musculare
Echipamente folosite

Cum sa slabim in timp optim


Autor: george

Kilogramele in plus si, implicit, aripioarele formate la nivelul soldurilor, reprezinta in prezent una dintre cele mai greu de combatut probleme in ceea ce priveste aspectul fizic atat al barbatilor cat si al femeilor. Tocmai din acest motiv, este foarte important sa prevenim aparitia acestora, pastrand o alimentatie echilibrata si facand periodic exercitii fizice. Daca insa, din diverse motive, kilogramele in plus apar, specialistii recomanda un program pentru slabit cu rezultate intr-un interval de timp relativ scurt (aproximativ o luna).

Exercitiul numarul 1

Target: muschii mainii, muschii gluteali (fesieri), muschii coapselor, imbunatatirea echilibrului
Stati in pozitie verticala cu picioarele usor departate, spatele drept si tineti in fiecare mana cate o gantera. Din aceasta pozitie, ridicati piciorul stang in spate pana la nivelul soldurilor si, simultan, ridicati mana dreapta astfel incat palma sa ajunga deasupra capului, in vreme ce mana stanga trebuie sa fie la nivelul soldului stang. Reveniti pentru o secunda la pozitia initiala si repetati de 8-12 ori pentru fiecare parte.

Exercitiul numarul 2

Target: muschii mainii, muschii pectorali, muschii toracelui, muschii soldurilor si muschii picioarelor
Stati pe covorul medical cu fata spre sol si sprijiniti-va greutatea corpului pe palme si degetele de la picioare. Din aceasta pozitie, ridicati piciorul drept de pe sol si incercati sa aduceti genunchiul la nivelul cotului stang, fara a ridica insa si soldurile. Mentineti timp de 2 secunde si ridicati piciorul drept in spate cat de sus puteti. Repetati de 8-12 ori pentru fiecare parte.

Exercitiul numarul 3

Target: exercitiu cardiovascular
Stati in pozitie verticala cu spatele drept, picioarele alipite si mainile pe langa corp. Din aceasta pozitie, ridicati simultan in lateral mana stanga si piciorul stang, in vreme ce palma dreapta trebuie adusa la nivelul abdomenului indoind cotul in exterior. Repetati aceasta miscare si pentru partea dreapta pastrand un ritm alert.

Exercitiul numarul 4

Target: muschii umerilor, muschii spatelui, muschii mainii si muschii toracelui
Stati cu fata spre sol pe covorul medical si sustineti greutatea corpului pe palme si degetele de la picioare. Din aceasta pozitie, apucati cu mana stanga o gantera si indreptati mana spre umarul drept. Reveniti la pozitia initiala si repetati de 8-12 ori pentru fiecare parte.

Exercitiul numarul 5

Target: muschii mainii, muschii abdominali, muschii laterali abdominali si musculatura coapselor
Stati pe covorul medical pe partea stanga, tinand picioarele alipite cu genunchii usor indoiti si, luand in fiecare mana cate o gantera aduceti mainile la nivelul abdomenului. Din aceasta pozitie, extindeti mainile catre partea stanga intinzand simultan si piciorul stang. Mentineti timp de 2 secunde si repetati de 8-12 ori pentru fiecare parte.

Exercitiul numarul 6

Repetati exercitiul numarul 3

Exercitiul numarul 7

Target: muschii umerilor, muschii mainii, muschii toracelui, muschii gluteali (fesieri) si musculatura coapselor
Stati in pozitie verticala cu picioarele usor departate, spatele drept si tineti in fiecare mana cate o gantera. Din aceasta pozitie, faceti cu piciorul drept un pas in fata indoind genunchii intr-un unghi de 90 de grade si, simultan, ridicati mainile la nivelul pieptului. Pastrand pozitia mainilor, intindeti piciorul in spate in asa fel incat acesta sa fie la acelasi nivel cu soldurile si aplecati trunchiul in fata. Mentineti timp de 2 secunde, reveniti la pozitia initiala si repetati pentru cealalta parte.

Exercitiul numarul 8

Target: muschii umarului, muschii laterali abdominali, muschii gluteali si musculatura coapselor
Stati in pozitie verticala cu picioarele departate si tineti in fiecare mana cate o gantera, apoi ridicati simultan mana dreapta si piciorul drept, astfel incat genunchiul sa ajunga la nivelul soldurilor. Din aceasta pozitie, aplecati trunchiul catre partea stanga, indoind genunchiul stang intr-un unghi de 90 de grade si aducand mana dreapta in exteriorul genunchiului, in vreme ce genunchiul drept trebuie indoit in spate. Reveniti la pozitia initiala pentru a repeta de 8-12 ori pentru fiecare parte.

Exercitiul numarul 9

Target: exercitiu cardiovascular
Stati in pozitie vertical cu spatele drept, picioarele usor departate si tinand in fiecare mana cate o gantera ridicati mainile deasupra capului. Din aceasta pozitie, ridicati genunchiul drept inspre piept si coborati mainile pentru a cuprinde piciorul. Repetati aceasta miscare si pentru cealalta parte timp de 30 de secunde, pastrand un ritm alert.

Exercitiul numarul 10

Target: muschii umerilor, muschii toracelui, muschii soldurilor, muschii gluteali (fesieri), musculatura coapselor si muschii gambelor
Stati in pozitie verticala cu picioarele alipite, spatele drept si, tinand in fiecare mana cate o gantera, ridicati mainile deasupra capului. Coborati coapsele indoind genunchii intr-un unghi de 45 de grade si ridicati-va pe varfurile de la picioare, iar din aceasta pozitie coborati si ridicati fesele cativa centimetri. Efectuati aceasta miscare repetand de 8-12 ori.

Exercitiul numarul 11

Target: biceps, muschii abdominali si cvadriceps
Stati in genunchi pe covorul medical cu picioarele usor departate si, tinand in fiecare mana care o gantera, ridicati-le la nivelul pieptului cu palmele orientate spre tavan. Pastrand pozitia dreapta a spatelui, aplecati-va pe spate intr-un unghi de 45 de grade si, din aceasta pozitie, ridicati si coborati mainile cativa centimetri. Efectuati aceasta miscare repetand de 8-12 ori.

Exercitiul numarul 12

Repetati execitiul numarul 9

Bibliografie

http://www.fitnessmagazine.com/workout/lose-weight/bikini-season/get-a-bikini-body-in-4-weeks-fat-blasting-strength-circuit/?page=1