Termen cautat
Grupe musculare
Echipamente folosite

Cum sa va conturati trupul in doar 4 saptamani


Autor: george

Cu siguranta, majoritatea dintre noi asociaza anotimpul calduros cu o bine meritata vacanta pe malul marii, rasfatati ziua de razele soarelui si noaptea de briza marii. Ce este insa de facut in momentul in care kilogramele in plus si aripioarele de pe solduri ne umbresc aceasta bucurie? Studiile statistice au relevat faptul ca in acel moment al anului cei mai multi dintre noi, din lipsa de timp pentru a merge la sala, urmeaza diete de slabit prin infometare. Nimic mai eronat, sustin specialistii si, asta datorita faptului ca de cele mai multe aceste diete, desi pe termen scurt va pot multumi, au efecte devastatoare asupra functionarii organismului. Astfel, in intampinarea acelora dintre noi pentru care timpul este mai mult decat pretios, specialistii au conceput un plan pentru slabit cu o durata de numai 4 saptamani, scutindu-va in acelasi timp de a investi timp si bani la sala de gimnastica.

Exercitiul numarul 1

Target: muschii umarului, muschii gluteali (fesieri) si muschii picioarelor
Stati in pozitie verticala si sustineti cu ambele maini o minge cu o circumferinta medie, intinzandu-le pana la nivelul pieptului. Din aceasta pozitie incercati sa va pastrati echilibrul cu ajutorul piciorului stang in vreme ce ridicati piciorul drept spre minge. Fara a pune piciorul drept inapoi pe sol, indoiti genunchiul stang intr-un unghi de 45 de grade. Reveniti la pozitia initiala si repetati de 20 de ori pentru fiecare parte.

Exercitiul numarul 2

Target: muschii umerilor, muschii laterali abdominali, muschii gluteali (fesieri) si muschii picioarelor
Stati cu picioarele cat puteti de departate si tineti cu ambele maini o minge deasupra capului, avand coatele usor indoite. Din aceasta pozitie, aplecati trunchiul usor in partea dreapta si indoiti genunchii intr-un unghi de 90 de grade. Reveniti la pozitia initiala si repetati de 10 ori.

Exercitiul numarul 3

Target: muschii umerilor, muschii spatelui, muschii abdominali, muschii laterali abdominali si muschii gluteali (fesieri)
Stati pe covorul medical cu fata spre sol si sprijiniti-va greutatea corpului pe palme si genunchi. Pozitionati mana dreapta pe mingea pentru exercitii si extindeti mana stanga si piciorul drept. Din aceasta pozitie, indoiti aceste 2 membre spre trunchi incercand sa le apropriati cat mai mult. Repetati de cate 12 ori pentru fiecare parte.

Exercitiul numarul 4

Target: muschii abdominali si muschii anteriori ai coapselor
Stati pe sezut pe covorul medical cu genunchii indoiti si talpile pe sol, in vreme ce cu ajutorul coapselor trebuie sa sustineti mingea pentru exercitii. Din aceasta pozitie, spijiniti-va pe antebrate si ridicati picioarele de pe sol, fara a da drumul mingii. Reveniti la pozitia intiala si repetati de 20 de ori.

Exercitiul numarul 5

Target: muschii umarului, muschii abdominali, muschii laterali abdominali, muschii soldurilor, muschii gluteali (fesieri) si muschii picioarelor
Stati in pozitie verticala cu picioarele cat puteti de departate si tineti cu ambele maini mingea pentru exercitii ridicata la nivelul pieptului. Din aceasta pozitie, rotiti trunchiul in partea stanga indoind genunchii intr-un unghi de 90 de grade. Reveniti la pozitia initiala si repetati de 10 ori pentru fiecare parte.

Exercitiul numarul 6

Target: muschii pectorali, biceps, muschii abdominali, muschii soldurilor si muschii gluteali (fesieri)
Stati pe covorul medical cu piciorul stang indoit in fata dumneavoastra, astfel incat talpa sa ajunga la nivelul coapsei drepte si piciorul drept indoit in spatele, iar cu ajutorul ambelor maini sustineti mingea pentru exercitii la nivelul pieptului. Din aceasta pozitie, ridicati usor piciorul drept cativa centimetri de pe sol. Reveniti la pozitia initiala si repetati de 20 de ori pentru fiecare picior.

Exercitiul numarul 7

Target: muschii pectorali, triceps si muschii abdominali
Stati cu fata spre sol pe covorul medical lasand greutatea corpului pe palme si degetele de la picioare, apoi pozitionati mana stanga pe mingea pentru exercitii si aplecati trunchiul catre sol pana in momentul in care nasul dumneavoastra ajunge la nivelul solului. Reveniti la pozitia initiala si repetati de 10 ori pentru fiecare parte.

Exercitiul numarul 8

Target: muschii pectorali, biceps, muschii abdominali, muschii laterali abdominali si muschii soldurilor
Stati pe covorul medical pe spate cu genunchii indoiti si, sustinand cu ambele maini mingea pentru exercitii, ridicati-o pana la nivelul pieptului. Din aceasta pozitie, ridicati partea superioara a trunchiului, rotindu-l spre stanga si simultan ridicati piciorul stang extinzandu-l. Reveniti la pozitia intiala si repetati de cate 20 de ori pentru fiecare parte.

Pentru ca eficienta acestui exercitiu sa fie optima, este necesar ca acest program sa fie completat de efecuarea unor exercitii cardiovasculare (mers usor sau in pas vioi, mers pe bicicleta eliptica), precum si de o dieta echilibrata bogata in fructe si legume.

Bibliografie

http://www.fitnessmagazine.com/workout/lose-weight/bikini-season/bikini-body-workout-2009/?page=1