Termen cautat
Grupe musculare
Echipamente folosite

Exercitii de modelare a zonei superioare a trunchiului


Autor: george

Desi tot mai multi oameni isi concentreaza atentia pe modelarea si tonifierea abdomenului, a soldurilor, feselor si coapselor, specialistii fitness sustin ca o importanta la fel de mare trebuie sa fie acordata si zonei superioare a trunchiului. In aceasta privinta, specialistii ne avertizeaza ca musculatura umerilor, a gatului, precum si a muschilor pectorali joaca un rol la fel de important in ceea ce priveste atat aspectul fizic, dar si al mentinerii sanatoase si functionale a organismului.

Planul de execitii pentru modelarea zonei superioare a trunchiului

In ceea ce priveste planul pentru modelarea si tonifierea zonei superioare a trunchiului, specialistii fitness care au pus bazele acestuia, sustin ca programul trebuie urmat de 2-3 ori pe saptamana. Deasemenea, pentru ca acest demers sa va ofere rezultatele scontate este necesar ca acesta sa fie dublat de efectuarea unul program de exercitii cardiovasculare cu un grad de intensitate mare. Astfel, puteti combina cele 2 tipuri de exercitii in aceeasi zi, sau puteti alege sa le efectuati in zile diferite in asa fel incat sa aveti certitudinea de a ramane activi din punct de vedere fizic cea mai mare parte a saptamanii; totul depinde de cat de mult timp liber va ramande dumneavoastra.

Exercitiul numarul 1

Target: muschii pectorali si muschii umarului
Legati cordoanele elastice sau o banda elastica in jurul unui obiect stabil la inaltimea pieptului. Stand cu spatele la obiectul respectiv, apucati cate un capat al cordoanelor elastice cu fiecare mana (mainile trebuie sa fie pe langa corp), in vreme ce picioarele trebuie sa fie drepte si alipite. Din aceasta pozitie ridicati mainile pana la nivelul pieptul incercand sa uniti cele 2 capete ale cordoanelor elastice avand palmele orientate inspre sol. Reveniti la pozitia initiala si efectuati cat mai multe repetitii.

Exercitiul numarul 2

Target: triceps si muschii gatului
Folosind cordoanele elastice de la exercitiul anterior, dezlegati-le si pozitionati unul dintre capete sub piciorul drept in vreme ce cu mana dreapta trebuie sa tineti celalalt capat. Din aceasta pozitie ridicati mana dreapta la nivelul capului pe langa ureche. Mentineti o secunda, reveniti la pozitia initiala si repetati cat mai mult.

Exercitiul numarul 3

Target: biceps
Pozitionati talpile pe mijlocul cordoanelor elastice, tinand picioarele departate in asa fel incat acestea sa fie in aceeasi linie cu umerii, in vreme ce cu fiecare mana trebuie sa tineti cate un capat al cordoanelor. Din aceasta pozitie ridicati mainile la nivelul umerilor tinand coatele lipite de cavitatea toracica si palmele orientate spre tavan. Reveniti la pozitia initiala si repetati cat mai mult posibil.

In ceea ce priveste programul cardiovascular, acestea trebuie sa includa 30-45 de minute de exercitii cu intensitate mare, precum ciclism, joggind, saritul coardei sau alergatul pe banda pentru alergat.

Bibliografie

http://www.fitnessmagazine.com/workout/lose-weight/total-body/get-a-hot-body/