Termen cautat
Grupe musculare
Echipamente folosite

Exercitii pentru aripioarele de grasime de pe solduri


Autor: george

Aripioarele de pe solduri reprezinta depozite de grasime acumulate in zona abdomenului si a soldurilor, formate atat in cazul barbatilor cat si al femeilor. In plus, aspectul neplacut al acestora se poate inrautati considerabil datorita gravitatiei care are capacitatea de a le orienta si mai mult in jos. In aceasta situiatie exista 2 metode eficiente pentru combaterea acestor aripioare de grasime de la nivelul soldurilor: alimentatia echilibrata si sanatoasa si exercitiile.

Exercitiile pentru indepartarea aripioarelor de grasime de pe solduri

In ceea ce priveste indepartarea aripioarelor de pe solduri, specialistii sustin ca exercitiile speciale pentru aceasta probleme ajuta doar temporar, fiind mult mai indicate cele pentru tonifierea intregului organism. Explicatia consta in capacitatea acestora de a imbunatati metabolismul precum si tonusul muscular.

In timpul procesului de metabolizare, la nivelul organismului dumneavoastra au loc o serie de reactii care ajuta la dezvoltarea acestuia, precum si la mentinerea structurii, reproducerea si raspunsul la stimulii oferiti de mediul inconjurator. Prin urmare exercitiile pentru aripioare fac referire la acele tipuri de exercitii care sa va ajute sa va mentineti tonusul muscular prin arderea depozitelor de grasimi acumulate la nivelul intregului corp. Mai mult decat atat, pentru ca acest demers sa aiba rezultatele scontate, este necesar sa urmati o dieta bazata pe alimentatie echilibrata si sanatoasa.

Exercitii cardiovasculare pentru indepartarea aripioarelor de pe solduri

Exercitiile cardiovasculare, atat cele efectuate in aer liber cat si cele efectuate in casa, s-au dovedit extrem de eficiente pentru imbunatatirea metabolismului si, in consecinta, pentru eliminarea aripioarelor nedorite de la nivelul soldurilor. Astfel, exercitiile in aer liber includ mersul pe bicicleta, alergatul, inotul, jogging-ul, sau chiar mersul usor. In ceea ce priveste exercitiile cardiovasculare efectuate in casa, puteti sa folositi banda pentru alergat, bicicleta eliptica, rowing machine, sau stepper. In plus, timpul zilnic alocat pentru realizarea acestor exercitii trebuie sa se incadreze intr-un interval de 20 pana la 45 de minute. Deasemenea, specialistii recomanda ca impreuna cu exercitiile cardiovasculare sa efectuati si exercitii obisnuite precum flotari sau abdomene, pentru a putea acoperi toate grupele importante de muschi ale corpului.

Abdomenele sunt exercitii concepute pentru a lucra muschii abdominali, ajutandu-va sa ardeti grasimile din aceasta zona, si prin urmare actionand in mod direct asupra aripioarelor de pe solduri.

  1. Stand asezat pe spate pe covorasul medical si tinand genunchii indoiti pozitionati-va mainile la ceafa. Din aceasta pozitie ridicati-va usor pana ajungeti la nivelul genunchilor. Relaxati si repetati.
  2. Stand asezat pe spate pe covorasul medical, indoiti genunchiul stang si intindeti-l pe cel drept, in vreme ce mainile raman pozitionate la ceafa. Din aceasta pozitie ridicati-va incet pentru a atinge cotul drept de genunchiul stang. Relaxati si repetati pentru fiecare picior.
  3. Stand asezat pe spate pe covorasul medical si tinand genunchii indoiti pozitionati-va mainile la ceafa. Din aceasta pozitie ridicati usor genunchii pana in dreptul pieptului.
  4. In pozitie verticala tineti picioarele usor departate, rasuciti-va trunchiul spre dreapta impreuna cu mana stanga. Relaxati si repetati pentru fiecare parte.
  5. Stand asezat pe burta pe covorasul medical si tinand genunchii indoiti pozitionati-va mainile pe langa solduri si ridicati putin capul. Din aceasta pozitie ridicati picioarele si genunchii si balansati-le pe rand.

Ceea ce trebuie sa intelegem cu totii, este faptul ca pentru a scapa de surplusul de grasimi exercitiile constituie doar unul dintre pasii necesari, acest demers implicand totodata o alimentatie sanatoasa si cu un nivel echiilibrat de grasimi.

Bibliografie

http://www.buzzle.com/articles/exercises-for-love-handles-how-to-get-rid-of-love-handles.html
http://www.i-medic.ro/boli/obezitatea-juvenila

Comentarii