Termen cautat
Grupe musculare
Echipamente folosite

Exercitii pentru slabit in doar 7 zile


Desi fiecare persoana doreste sa aiba un corp perfect si fara aripioare pe solduri sau urme vizibile de celulita, un obstacol major in atingerea acestui obiectiv este reprezentat de stilul de viata foarte aglomerat. Avand in vedere acest lucru, specialistii in fitness propun un program de slabit care ajuta la arderea a aproximativ 300 de calorii intr-o perioada de timp de treizeci si cinci de minute. Pentru ca in urma acestui program de exercitii fizice sa se obtina rezultatele scontate, se recomanda repetarea exercitiilor de doua ori in ordinea descrisa, alternandu-se exercitiile de intarire a musculaturii cu exercitiile cardiovasculare. Mai presus de atat, pentru realizarea exercitiilor cu spectru cardiovascular este necesara folosirea unor gantere de greutate mica, pentru exercitiile de intarire fiind necesara folosirea unor gantere de greutate medie sau mare, exceptie facand cazul incepatorilor carora le este permis sa foloseasca gantere de greutate mica in cadrul acestui program. De asemenea, se recomanda sa se incerce sa se efectueze programul de slabit de cel putin trei ori saptamanal, in zile impare si sa se efectueze fiecare set de exercitii fara a lua pauze.

Exercitiul numarul 1 ( exercitiu cu spectru cardiovascular )

Target : Muschii abdominali, Muschii gluteali sau fesieri si Muschii cvadricepsi.

Asezat in pozitie verticala se va mentine spatele drept si picioarele usor indepartate si se va tine in fiecare mana cate o gantera de greutate mica. Ulterior se vor indoi coatele si se vor apropia mainile de cutia toracica. Din pozitia initiala, se va ridica in fata piciorul drept si se va tine genunchiul indoit in unghi de 90 de grade. In momentul in care genunchiul ajunge la nivelul solului, acesta va fi extins in fata printr-o miscare brusca. Incercand sa va mentineti echilibrul, piciorul drept se va intinde in spate tot la nivelul solului, dupa care se aduce din nou in fata piciorul avand genunchiul indoit. Se va reveni la pozitia initiala si se va repeta exercitiul de cate zece ori pentru fiecare parte.

Exercitiul numarul 2 ( exercitiu de intarire a musculaturii )

Target : Muschii umerilor, Muschii picioarelor si Muschii mainilor.

Pozitia initiala este cea verticala, cu sprijin doar pe piciorul drept si cu piciorul stang ridicat inspre spate. Din aceasta pozitie se va indoi genunchiul in unghi de 90 de grade, timp in care in maimi se va tine cate o gantera asezata in fata coapselor. Din pozitia respectiva se va apleca usor trunchiul inspre fata si se incearca mentinerea echilibrului in timp ce mainile se ridica la nivelul pieptului cu palmele orientate spre podea. Se revine la pozitia initiala si se repeta de cate douasprezece ori exercitiul pentru fiecare parte.

Exercitiul numarul 3 ( exercitiu cu spectru cardiovascular )

Target : Zona superioara a spatelui, Muschii bicepsi, Muschii gluteali sau fesieri si Muschii picioarelor.

Pozitia initiala este cea verticala cu picioarele usor indepartate, mentinandu-se spatele drept si tinandu-se in fiecare mana cate o gantera de greutate mica pozitionata in fata coapsei pereche. Din pozitia initiala, genunchii se indoaie formand unghiuri de 90 de grade, timp in care spatele se mentine drept, iar mainile se ridica la nivelul pieptului. Coatele se ridica in asa fel incat sa ajunga la acelasi nivel cu umerii si cu palmele orientate spre podea. Se revine la pozitia initiala si se repeta exercitiul de opt ori.

Exercitiul numarul 4 ( exercitiu de intarire a musculaturii )

Target : Muschii umerilor, Muschii gluteali sau fesieri, Muschii soldurilor, Muschii cvadricepsi si Muschii gambelor.

Pozitia initiala este cea verticala cu spatele mentinut drept si picioarele indepartate. In fiecare mana se va tine cate o gantera cu greutatea medie sau mare, mainile fiind asezate pe langa corp. Din pozitia initiala se va face un pas in fata cu piciorul stang, indoindu-se ambii genunchi in unghiuri de 90 de grade si ridicandu-se mainile in lateral la nivelul umerilor. Se va reveni la pozitia initiala si se va repeta exercitiul de cate douasprezece ori pentru fiecare parte.

Exercitiul numarul 5 ( exercitiu cu spectru cardiovascular )

Target : Muschii tricepsi, Muschii abdominali, Muschii soldurilor si Muschii picioarelor.

Pozitia initiala este cea verticala cu spatele mentinut drept si cu piciorul drept asezat cu cativa centimetri in fata celui stang, pe varfuri. In fiecare mana asezata pe langa cor se va tine cate o gantera. Din pozitia initiala se va ridica piciorul drept pana la atingerea nivelului soldurilor si se trag mainile in spate in asa fel incat sa se situeze la cativa centimetri indepartate de trunchi. Se revine in pozitia initiala si se repeta exercitiul de cate cincisprezece ori pentru fiecare parte.

Exercitiul numarul 6 ( exercitiu de intarire a musculaturii )

Target : Muschii mainilor, Muschii gluteali sau fesieri, Muschii soldurilor, Muschii picioarelor si Muschii interni si externi ai coapselor.

Pozitia initiala este cea verticala cu picioarele usor indepartate si tinandu-se in fiecare mana cate o gantera de greutate mare. Din pozitia initiala se apropie mainile si se ridica deasupra nivelului umarului stang. Genunchii se indoaie in unghi de 90 de grade si mainile se extind asezandu-se la nivelul soldului drept. Se revine la pozitia initiala si se repeta exercitiul de cate cincisprezece ori pentru fiecare parte.

Exercitiul numarul 7 ( exercitiu cu spectru cardiovascular )

Target : Muschii umerilor, Muschii gluteali sau fesieri si Muschii picioarelor.

Pozitia initiala este cea verticala cu picioarele usor indepartate si cu cate o gantera usoara tinuta in fiecare mana. Mainile se extind deasupra capului cu palmele orientate anterior. Din pozitia initiala se va face un pas inainte cu piciorul stang si se vor indoi ambii genunchi in unghiuri de 90 de grade, cu grija ca genunchiul drept sa atinga suprafata podelei. Se revine rapid la pozitia initiala si se repeta exercitiul si pentru piciorul drept. Se efectueaza cate cincisprezece reterari ale exercitiului pentru fiecare parte.

Exercitiul numarul 8 ( exercitiu de intarire a musculaturii )

Target : Muschii abdominali, Muschii deltoizi,  Zona lombara.

Pozitia initiala este asezat pe suprafata covorasului medical cu spatele mentinut drept si genunchii se indoaie in unghiuri de 90 de grade, in fiecare mana tinandu-se cate o gantera de greutate mare. Se apleaca trunchiul usor spre spate in asa fel incat sa formeze un unghi de 45 de grade cu podeaua si se ridica mainile cativa centimetri pana in dreptul portiunii exterioare a coapselor. Din pozitia initiala se ridica si se coboara mainile tinandu-se muschii abdominali si cei ai spatelui incordati. Se efectueaza douazeci de repetari ale exercitiului si pe masura ce se progreseaza, numarul de repetari ale exercitiului se poate creste la 40.

Exercitiul numarul 9 ( exercitiu cu spectru cardiovascular )

Target : Muschii pectorali, Muschii spatelui si Muschii abdominali.

Pozitia initiala este cu fata orientata spre nivelul solului cu cate o gantera de greutate mica tinuta in fiecare mana si lasandu-se greutatea corpului in pumni si in degetele de la picioare, timp in care spatele se va mentine drept. Din pozitia initiala se ridica piciorul drept de pe suprafata solului si se incearca aducerea genunchiului la nivelul pieptului. Se mentine timp de o secunda pozitia respectiva si apoi se schimba genunchii rapid si se repeta miscarea de opt ori pastrandu-se un ritm alert.

Exercitiul numarul 10 ( exercitiu de intarire a musculaturii )

Target : Muschii umerilor si Muschii laterali abdominali.

Pozitia initiala este asezat pe spate pe suprafata covorasului medical cu picioarele intinse anterior si tinandu-se in fiecare mana cate o gantera de greutate mare. Din pozitia initiala se extinde mana stang inspre tavan si se indoaie genunchii formand unghiuri de 90 de grade in asa fel incat gambele sa devina paralele cu suprafata solului. Se coboara mana stanga deasupra umarului drept si se apleaca genunchii simultan in partea stanga fara sa se atinga insa podeaua. Se mentine timp de o secunda pozitia respectiva dupa care se revine la pozitia initiala pentru repetarea de cate cincisprezece ori a exercitiului pentru fiecare parte.

Bibliografie

http://www.fitnessmagazine.com/workout/lose-weight/total-body/the-slimmer-in-7-days-workout/

Comentarii

Am sa incerc exercitiile propuse de voi, dar as avea o mica rugaminte. Ati putea sa puneti si niste poze cu aceste exercitii? Daca avem modelul, putem sa incercam sa le facem cat mai bine. Multumesc!

Am sa incerc exercitiile propuse de voi, dar as avea o mica rugaminte. Ati putea sa puneti si niste poze cu aceste exercitii? Daca avem modelul, putem sa incercam sa le facem cat mai bine. Multumesc!

Am sa incerc exercitiile propuse de voi, dar as avea o mica rugaminte. Ati putea sa puneti si niste poze cu aceste exercitii? Daca avem modelul, putem sa incercam sa le facem cat mai bine. Multumesc!