Termen cautat
Grupe musculare
Echipamente folosite

Importanta activitatii fizice pentru scolari


Autor: bcristina

Specialistii sustin ca, in general, copiii au nevoie de cel putin 60 de minute de exercitii fizice in fiecare zi. Insa, pe masura ce copiii inainteaza in varsta, acest lucru poate fi obtinut din ce in ce mai greu datorita, in primul rand, a programului incarcat de la scoala. In plus, la aceasta varsta copiii pot fi antrenati in activitati sedentare precum uitat la televizor sau navigat pe internet.

Exista cazuri cand copiii pot decide la aceasta varsta sa se implice in sporturi de performanta, caz in care gradul de activitate fizica va creste. Pe de alta parte, unii copiii care pana acum preferau activitatile fizice, pot decide sa renunte la sportul pe care il practica. Daca parintii nu ii vor ajuta sa gaseasca un inlocuitor pentru aceste sporturi, gradul de activitate al copiiilor aflati in asftel de situatii poate scadea drastic.

Indiferent de situatie, mentinerea unui grad optim de activitate fizica este extrem de importanta pentru scolari in vederea fortifierii sistemului muscular si osos. Acest lucru le permite copiilor sa efectueze activitati normale precum ridicarea unei cutii sau participarea la o cursa de alergari. De asemenea, activitatile fizice au capacitatea de a mentine greutatea corporala optima precum si de prevenire a unor boli cronice ca hipertensiune arteriala si diabet tip 2.

Ceea ce trebuie sa inteleaga toti parintii este faptul ca, in general, copiii pot ramane activi din punct de vedere fizic fara a fi nevoie ca acestia sa se implice in sporturi de performanta. Cheia reusitei in aceasta privinta este gasirea unei activitati potrivite fiecarui copil.

Bibliografie

http://kidshealth.org/parent/nutrition_center/staying_fit/schoolage_active.html#