Termen cautat
Grupe musculare
Echipamente folosite

Incurajarea copiilor sa faca exercitii fizice


Autor: bcristina

Presiunea exercitata asupra institutiilor de invatamant pentru a furniza rezultate scolare cat mai bune a dus la reducerea orelor de activitate fizica din programa scolara. In consecinta, in prezent un numar tot mai mare de copii se confrunta cu supraponderalitate si obezitate, conditii medicale ce cresc riscul de aparitie a hipertensiunii arteriale, afectiuni cardiace si diabet.

Reduceti tentatiile

Activitatea fizica este definita ca actiuni viguroase si energice, care au capacitatea de a stimula fluxul sanguin. Specialistii sustin ca in ciuda ideei preconcepute conform careia fitnessul presupune elaborarea unui plan, pregatiri speciale si munca in echipa, acest lucru poate fi realizat chiar la dumneavoastra acasa. Astfel, ca si in cazul adultilor, pentru a se mentine in forma si a ramane sanatosi, copiii trebuie sa efectueze pana la 60 de minute de exercitii fizice viguroase.
Ingrijorator este faptul ca cei mai multi dintre copii nu se incadreaza in aceasta perioada de timp recomandata, principala cauza fiind divertisementul sedentar: televizor, computer si jocuri video. In consecinta, este necesar ca timpul petrecut de copii in fata televizorului si a computerului sa fie redus la maxim 2 ore pe zi.

Fiti alaturi de copilul dumneavoastra

Odata ce timpul pe care copilul il poate petrece in fata televizorului sau al computerului a expirat este timpul ca dumneavoastra insiva sa incepeti sa faceti miscare fizica, astfel incat micutul sa aiba un model pe care sa il urmeze. Astfel, daca acesta va vedea ca sa intoarceti de la plimbarea cu bicicleta plin de entuziasm si cu vesti noi de la vecini, cel mai probabil ca va vrea sa va imite. In cazul in care aceasta tactica nu ofera rezultatele scontate, este foarte important sa nu il obligati, ci sa va concentrati atentia asupra unei tehnici noi de stimulare a activitatii fizice la copil.

Ajutati copilul sa aleaga o activitate fizica potrivita personalitatii sale

Asemeni adultilor, copiii au persoanlitati diferite, motiv pentru care, desi acestia sunt energici din fire, pot fi atrasi de activitati fizice diferite.

Nu uitati de sfatul medicului specialist

Inainte de inceperea unui program de exercitii fizice este foarte important sa va adresati unui medic pediatru. Acesta va realiza un examen medical amanuntit pentru a diagnostica orice conditie medicala ce afecteaza sanatatea copilului dumneavoastra.

Bibliografie

http://www.webmd.com/fitness-exercise/features/encouraging-exercise-in-your-kids