Termen cautat
Grupe musculare
Echipamente folosite

Masuri de protectie la fotbal


Autor: bcristina

Fotbalul este unul dintre cele mai populare sporturi din lume. Acesta este usor de invatat, iar specialistii il recomanda copiilor din intreaga lume, intrucat este o modalitate ideala de a ramane activi din punct de vedere fizic.

Cu toate acestea, fotbalul este un sport de contact, motiv pentru care riscul de aparitie a leziunilor este destul de mare. Astfel, contactul direct cu alte persoane poate cauza vanatai si chiar contuzii, precum si intinderi musculare si leziuni la nivelul gatului si capului.

De ce sunt importante masurile de siguranta la fotbal?

Desi de cele mai multe ori leziunile cauzate de fotbal sunt minore, acest sport poate duce si la aparitia leziunilor severe precum fracturi si contuzii.

Studiile statistice au relevat faptul ca leziunile cu incidenta cea mai mare in ceea ce priveste fotbalul sunt luxatiile de glezna. Aceste leziuni sunt urmate indeaproape de rupturi de tendoane, rupturi la nivelul muschilor si tendoanelor zonei inghinale, crampe musculare, fracturi de tibie. De asemenea, jucatorii de fotbal se pot confrunta cu afectiuni cauzate de stres fizic repetat, precum tendonita si fracturi cauzate de stres.

Alegerea echipamentelor

Fotbalul nu necesita achizitionarea unui echipament complex. Atentie, insa, intrucat desi echipamentul este elementar, acesta ramane absolut necesar pentru prevenirea leziunilor serioase.

  1. Aparatoare pentru gambe. Leziunile la nivelul tibiei apar de cele mai multe ori in momentul in care jucatorii nu poarta aparatoare pentru tibie.

  2. Incaltaminte prevazuta cu crampoane. Pentru un grad crescut de confort, se recomanda crampoanele atasate inclatamintei si nu insurubate in talpa. Acestea din urma pot fi folosite doar in cazul in care jocul de fotbal se desfasoare pe un teren ud sau alunecos.

  3. Jambiere. Jambierele au rolul de a sustine aparatoarele pentru gambe.

  4. Alte echipamente, precum gutiere dentare (pentru protejarea dintilor, buxzelor si a gingiei). Specialistii sustin ca gutierele dentare trebuie purtate de fiecare fotbalist.
Bibliografie

http://kidshealth.org/teen/food_fitness/sports/safety_soccer.html