Fotbalul este unul dintre cele mai populare sporturi din lume. Acesta este usor de invatat, iar specialistii il recomanda copiilor din intreaga lume, intrucat este o modalitate ideala de a ramane activi din punct de vedere fizic.
Cu toate acestea, fotbalul este un sport de contact, motiv pentru care riscul de aparitie a leziunilor este destul de mare. Astfel, contactul direct cu alte persoane poate cauza vanatai si chiar contuzii, precum si intinderi musculare si leziuni la nivelul gatului si capului.
Desi de cele mai multe ori leziunile cauzate de fotbal sunt minore, acest sport poate duce si la aparitia leziunilor severe precum fracturi si contuzii.
Studiile statistice au relevat faptul ca leziunile cu incidenta cea mai mare in ceea ce priveste fotbalul sunt luxatiile de glezna. Aceste leziuni sunt urmate indeaproape de rupturi de tendoane, rupturi la nivelul muschilor si tendoanelor zonei inghinale, crampe musculare, fracturi de tibie. De asemenea, jucatorii de fotbal se pot confrunta cu afectiuni cauzate de stres fizic repetat, precum tendonita si fracturi cauzate de stres.
Fotbalul nu necesita achizitionarea unui echipament complex. Atentie, insa, intrucat desi echipamentul este elementar, acesta ramane absolut necesar pentru prevenirea leziunilor serioase.