Termen cautat
Grupe musculare
Echipamente folosite

Masuri de siguranta la baschet


Autor: bcristina

In prezent baschetul castiga tot mai multa popularitate, fiecare baiat visand sa fie urmatorul LeBron sau Shaq, si fiecare fata visand sa devina urmatoarea Uconn.

Desi baschetul este un sport dinamic si amuzant, acesta ramane un sport de contact, motiv pentru care incidenta leziunilor este destul de mare. In plus, datorita posibilitatii de a se desfasura atat afara, cat si in sala, baschetbalistii se pot confrunta cu leziuni repetitive de stres, precum tendinita.

De ce sunt importante masurile de siguranta la baschet?

Conform studiilor statistice mai mult de jumatate de milion de persoane ajung anual la spital in urma leziunilor cauzate in timpul jocurilor de baschet. Cu toate ca cele mai multe dintre leziuni sunt minore, altele precum fracturile, contuziile si rupturile de ligament sunt destul de severe. Mai mult decat atat, unele persoane aleg sa practice acest sport si in timpul procesului de vindecare, fapt care poate cauza probleme majore de sanatate de-a lungul timpului.

Luxatiile gleznelor reprezinta unul dintre factorii de risc cu incidenta cea mai mare in ceea ce priveste baschetul, urmate indeaproape de fracturi sau alt tip de leziuni la nivelul degetelor, vanatai, fracturi nazale si ochi vineti.

In cazul persoanelor care joaca baschet in sala, cel mai mare risc este reprezentat de lovirea de alte obiecte aflate in sala de sport respectiva. Indiferent de locatia unde se desfasoara acest sport este extrem important ca jucatorii sa poate echipamentul adecvat, precum si echpament de protectie (de exemplu, gutiere dentare).

Bibliografie

http://kidshealth.org/teen/food_fitness/sports/safety_basketball.html#

Tip exercitiu