Termen cautat
Grupe musculare
Echipamente folosite

Masuri de siguranta la baseball


Autor: bcristina

Baseballul este considerat sportul national al Statelor Unite ale Americii, insa in Romania popularitatea acestui sport nu este la fel de mare. Indiferent de numarul persoanelor care opteaza pentru baseball, este extrem de important sa luati masurile de siguranta pentru a preveni aparitia leziunilor.

De sunt importante masurile de protectie la baseball?

Baseballul nu este un sport cu un grad de risc scazut, insa, leziunile pot aparea in urma coliziunii cu anumite obiecte de pe teren, cu mingile sau cu adversarii.

Specialistii sustin ca unii copiii pot lovi mingile cu atata putere incat acestea sa atinga viteza de 128 km/ora. Aceste mingi pot cauza vanatai, fracturi sau chiar contuzii.

Alegerea echipamentului potrivit

La fel ca in cazul altor sporturi, alegerea si purtarea echipamentului potrivit reprezinta principalul pas de prevenire a leziunilor.

  1. Casca de protectie. Castile de protectie trebuie purtate pe intreaga perioada a jocului de baseball. In plus, casca de protectie trebuie sa se potriveasca foarte bine persoanei care o poarta. In cazul in care aceasta este prevazuta cu o curea ce se strange sub barbie, casca de protectie trebuie incheiata foarte bine. De asemenea, in cazul in care aceasta piesa din echipament este prevazuta cu protectie pentru fata aceasta trebuie sa se afle intr-o stare foarte buna.
  2. Prinzatorul trebuie sa poarte intotdeauna echipament de protectie complet si de foarte buna calitate penru protejarea fetei, gatului, pieptului, etc.
  3. In cadrul unor ligi de baseball batele de aluminiu sunt interzise intrucat acestea cresc viteza de deplasare a mingei.
  4. Toti jucatorii trebuie sa poate suporturi atletice.
Bibliografie

http://kidshealth.org/teen/food_fitness/sports/safety_baseball.html#