Termen cautat
Grupe musculare
Echipamente folosite

Masuri de siguranta la gimnastica


Autor: bcristina

Gimnastica, desi este un sport extrem de indragit, datorita aparatelor pe care le foloseste prezinta un grad extrem de ridicat de risc in ceea ce priveste aparitia leziunilor.

De ce sunt importante masurile de siguranta la gimnastica ?

In ceea ce priveste gimnastica, majoritatea leziunilor sunt cauzate de caderea de pe aparate si/sau lovirea de acestea. De asemenea un numar mare de accidente este inregistrat anual in timpul exercitiilor la sol. De cele mai multe ori, insa, leziunile nu prezinta riscuri severe asupra organismului, acestea fiind luxatiile gleznei, incheieturilor si leziunile la nivelul picioarelor.

Atunci cand este vorba despre leziuni sportive cu un grad mare de severitate, acestea sunt afectiuni lombare, tendinita la calcaiul lui Ahile si alte probleme asociate stresului fizic repetat. Mai mult decat atat, multe dintre gimnaste fac eforturi foarte mari pentru a tine greutatea corporala sub control. Atentie, insa, intrucat alimentatia cu un nivel scazut de substante nutritive, pot slabi rezistenta organismului.

Alegerea echipamentului potrivit

Echipamentul potrivit difera in functie de aparatul la care va fi efectuat exercitiul, astfel:

  1. Benzi de protectie pentru incheieturile mainilor. De cele mai multe ori acestea sunt recomandate barbatilor care efectueaza exercitii la calul cu manere sau inele.

  2. Benzi de protectie articulatiile picioarelor. Protectia picioarelor difera in mod decisiv in functie de suprafata pe care va antrenati.

  3. Curea de sustinere. Cureaua de sustinere este recomandata in momentul exersarii unui tip nou de exercitiu. Curelele de sustinere sunt in general atasate de cablurile de siguranta de la nivelul tavanului.
Bibliografie

http://kidshealth.org/teen/food_fitness/sports/safety_gymnastics.html#