Termen cautat
Grupe musculare
Echipamente folosite

Masuri de siguranta pentru fotbal american


Autor: bcristina

Popularitatea de care se bucura fotbalul american in prezent in intreaga lume este desul de greu de contestat. Mai mult decat atat, acest sport este inclus in programa sportiva inca de la clasele primare.

In ciuda popularitatii atat de mari a fotbalului american, acesta este considerat unul dintre sporturile cu un grad mare de violenta. De asemenea, trebuie sa stiti ca fotbalul a fost incadrat in categoria sporturilor de contact.

De sunt importante masurile de protectie la fotbal american ?

Datorita naturii sale violente si a numarului extrem de mare de persoane care il practica, fotbalul american reprezinta principala cauza de aparitie a leziunilor sportive in randul copiilor de liceu. Astfel, in afara de dureri musculare, fotbalul american creste riscul de aparitie a luxatiilor gleznei, intinderilor musculare, fracturilor osoase, rupturilor de ligamente si contuziilor.

Din fericire, pasii pe care ii puteti urma pentru prevenirea acestor probleme medicale sunt extrem de simpli. In primul rand sfatul medicilor specialisti este acela de a purta echipamentul de protectie corespunzator, precum si de a inlocui imediat piesele deteriorate. In al doilea rand nu trebuie sa neglijati exercitiile de incalzire si stretching. Acestea au capacitatea de a pregati organismul pentru efectuarea unui grad mare de efort fizic.

Bibliografie

http://kidshealth.org/teen/food_fitness/sports/safety_football.html#