Termen cautat
Grupe musculare
Echipamente folosite

Masuri de siguranta pentru hochei


Autor: bcristina

Datorita necesitatii jucatorilor de a se afla in continua miscare, precum si dinamismului sau, hocheiul este considerat in prezent cel mai rapid joc pe gheata. In plus, speciaslistii recomanda acest sport ca forma ideala pentru a ramane activi din punct de vedere fizic.

De ce sunt importante masurile de siguranta la gimnastica?

Prin natura sa, hocheiul presupune contactul fizic direct cu adversarul, astfel incat sa il impiedicati sa inainteze spre poarta. Tocmai acest contact direct, spun medicii de specialitate, impune riscul cel mai mare de aparitie leziunilor severe.

In afara de contactul direct cu gheata, riscul de aparitie a leziunilor severe este indus si de lovirea jucatorilor de gheata sau de panourile care delimiteaza terenul de hochei. De asemenea, echipamentul reprezinta, la randul sau, un factor de risc extrem de mare in ceea ce priveste accidentele, cele mai periculoase piese fiind batul de hochei si patinele.

Datorita efortului fizic marit, incidenta intinderilor musculare, a rupturilor de ligamente si a luxatiilor este extrem de mare in randul jucatorilor de hochei. Acest lucru poate fi prevenit efectuand exercitii de incalzire si stretching.

Bibliografie

http://kidshealth.org/teen/food_fitness/sports/safety_hockey.html