Termen cautat
Grupe musculare
Echipamente folosite

Masuri de siguranta pentru patinajul cu role


Autor: bcristina

Indiferent daca alegeti sa practicati patinajul pe role in spatii special amenajate sau intr-un parc, acest sport reprezinta una dintre cele mai simple si amuzante metode de a ramane activi din punct de vedere fizic.

De ce sunt importante masurile de siguranta la patinajul pe role?

Datorita faptului ca un numar extrem de mare de persoane practica in prezent patinajul pe role, riscul unei coliziuni directe cu alta persoana este extrem de mare. In plus, conform medicilor specialisti, majoritatea persoanelor care au prezentat leziuni severe nu purtau echipamentul de protectie adecvat.

Alegerea echipamentului de protectie

Desi, cel putin in cazul acestui sport, cazaturile sunt inevitabile, purtarea echipamentului de protectie adecvat scade riscul de aparitie a leziunilor severe.

  1. Casca. Casca reprezinta cea mai importanta componenta a echipamentului de protectie. Atunci cand alegeti o casca de protectie este extrem de important sa achizitionati un produs care sa se potriveasca si care sa nu va afecteze vizibilitatea.

  2. Rolele. Elementele principale de care trebuie sa tineti cont atunci cand achizitionati o pereche de role sunt stabilitatea si suportul pentru glezne.

  3. Cotiere si genunchiere. Taieturile, zgarierurile si fracturile la nivelul incheieturilor reprezinta un pericol frecvent pentru persoanele care practica patinajul pe role. In consecinta cotierele si genunchierele nu trebuie sa lipseasca din echipamentul acestor persoane.

  4. Alte echipamente. Unele persoane prefera pantalonii lungi si bluzele cu maneci lungi pentru a adauga un plus de protectie.
Bibliografie

http://kidshealth.org/teen/food_fitness/sports/safety_inline.html