Termen cautat
Grupe musculare
Echipamente folosite

Masuri de siguranta pentru skateboarding


Autor: bcristina

Skateboardingul este unul dintre cele mai populare sporturi extreme practicate de numerosi tineri din intreaga lume. Cu toate acestea, specialistii avertizeaza in privinta faptului ca skateboardingul este una dintre cele mai simple metode de aparitie a leziunilor severe. Acest lucru este amplificat de practicarea acestui sport in locuri inadecvate sau omiterea echipamentului de protectie.

Principalele riscuri in ceea ce priveste skateboardingul sunt reprezentate de leziuni cutanate, vanatai, fracturi si intineti musculare.

De ce sunt importante masurile de siguranta la skateboarding ?

Studiile statistice realizate de medicii specialisti a relevat faptul ca mai bine de 25.000 de persoane sunt spitalizate anual in urma leziunilor provocate de skateboarding. Atentie intrucat, au existat situatii cand leziunile cerebrale au fost fatale.

Copiii si incepatorii sunt persoanele cele mai predispuse la aparitia leziunilor provocate de skateboarding. Mai bine de jumatate dintre leziuni afecteaza persoanele cu varsta mai mica de 15 ani, iar dintre acestea, o treime sunt incepatori.

Skateboarderii profesionisti sunt la randul lor expusi riscului de aparitie a leziunilor severe, ca urmare a cresterii gradului de dificultate.

Bibliografie

http://kidshealth.org/teen/food_fitness/sports/safety_skateboarding.html