Termen cautat
Grupe musculare
Echipamente folosite

Masuri de siguranta pentru tenis


Autor: bcristina

Tenisul reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de a ramane in forma si de a va distra in timpul verii. In plus, acest sport este usor de invatat si va ofera posibilitatea de a cunoaste oameni noi.

In ceea ce priveste tenisul, leziunile sunt extrem de rare, insa este recomandat sa va informati cu privire la acestea inainte de a opta pentru tenis. Astfel, una dintre cea mai severa problema medicala este cotul tenismenului, afectiune cauzata de stresul fizic repetat exercitat asupra cotului. De asemenea, exista posibilitatea aparitiei leziunilor traumatice, pornind de la luxatii de glezna, la entorse si chiar contuzii.

De ce sunt importante masurile de siguranta la fotbal ?

In ceea ce priveste tenisul, leziunile se incadreaza in doua categorii:

  • leziuni cumulative;

  • leziuni traumatice cauzate de o forta sau miscare subita.

In categoria leziunilor cumulative intra cotul tenismenului (epicondilita laterala), bursita cotului, tendinita umarului, capsulita adeziva (sindromul umarului inghetat), tendinita la incheietura mainii, si tendinita la nivelul calcaiului lui Ahile.

Leziunile acute cuprin fractura de umar, luxatii de glezne si la nivelul incheieturilor, ruptura tendonului lui Ahile, entorse, rupturi de tendoane, rupturi sau intinderi musculare.

Bibliografie

http://kidshealth.org/teen/food_fitness/sports/safety_tennis.html