Termen cautat
Grupe musculare
Echipamente folosite

Motivarea copiilor sa duca o viata activa din punct de vedere fizic


Autor: bcristina

Oricine a vazut copiii jucandu-se pe terenul de joaca, a realizat cu siguranta cat de mult se bucura de aceasta activitate, sarind de colo-colo. Ceea ce nu toata lumea pare, insa, sa inteleaga este faptul ca jocurile acestea inocente contribuie in mod decisiv la mentinerea sanatatii organismului pe intreaga durata a vietii.

Pe masura ce copiii cresc mentinerea unui stil de viata activ este din ce in ce mai greu de realizat datorita programului incarcat de la scoala, senzatia acestora ca nu se pricep la diverse sporturi, lipsa unui model in acest sens si familiile cu un program zilnic incarcat. In plus, chiar si in cazul in care copiii doresc sa ramana activi din punct de vedere fizic, parintii pot avea anumite retineri sa ii lase sa zburde nesupravegheati in cartier.

In ciuda tuturor barierelor parintii au posibilitatea de a stimula copiii sa ramana activi din punct de vedere fizic. Acest lucru permite stabilirea unui stil de viata sanatos ce poate fi pastrat si mai departe in viata.

Avantajele unui stil de viata activ la copii

Conform medicilor specialisti, copiii activi din punct de vedere fizic au capacitatea de a efectua toate activitatile pe care si le propun sau pe care trebuie sa le efectueze. Astfel, exercitiile fizice ofera urmatoarele avantaje asupra organismului:

  • fortifierea sistemului muscular si a sistemului osos;

  • mentinerea unei greutati corporale sanatoase;

  • scaderea riscului de aparitie a diabetului de tip 2;

  • cresterea capacitatii de odihna;

  • imbunatatirea perspectivei asupra vietii.

Studiile statistice au demonstrat faptul ca de cele mai multe ori copiii care au un grad optim de activitate fizica prezinta rezultate scolare, profesionale si sociale mult mai bune.

Bibliografie

http://kidshealth.org/parent/nutrition_center/staying_fit/active_kids.html#