Termen cautat
Grupe musculare
Echipamente folosite

Exercitiul Upavistha Konasana


Autor: george

 

Traducere

 

 

 

In limba sanscrita upavistha insemna "asezat" sau "stand pe sezut", kona inseamna "unghi" si asana inseamna "postura.

Postura Upavistha Konasana reprezinta un exercitiu de pregatire ideal pentru posturi ce implica aplecarea trunchiului in fata, din sezut, sau dimpotriva rasuciri ale trunchiului.

Postura Upavistha Konasana pas cu pas

 

 

 

 

Stati pe covorul pentru exercitii cu picioarele extinse in fata si pelvisul perpendicular pe sol. Aceasta pozitie de inceput poarta denumirea de Postura Danasana.

Exista persoane carora rigiditatea tendoanelor nu le permite pozitionarea pelvisului perpendicular pe sol. In aceasta situatie este recomandat sa asezati o patura sau un bloc de yoga sub sezut pentru a creste gradul de confort. Din aceasta pozitie, extindeti picioarele in lateral cat de mult puteti. Intindeti mainile in fata pe langa picioare si tinand coloana vertebrala dreapta, aplecati trunchiul in fata spre sol.

Greutatea corpului trebuie sa fie distribuita in mod egal la nivelul oaselor bazinului. Daca este posibil intindeti mainile pana in momentul in care veti reusi sa atingeti talpile.

Pentru inceput mentineti aceasta postura timp de 1 minut, urmand ca pe masura ce progresati sa cresteti aceasta perioada pana la 5 minute.

Sfaturi pentru incepatori

 

 

 

 

Este posibil ca initial flexibilitatea corpului dumneavoastra sa nu va permita sa aplecati trunchiul in fata. In aceasta situatie este bine sa nu va panicati ci dimpotriva sa indoiti usor genunchii.

Variatie

 

 

 

 

Puteti folosi mai multe paturi asezate una peste alta, un bloc de yoga sau chiar un scaun pentru a sprijini capul in timpul efectuarii acestei posturi. In acest caz insa este bine sa mentineti pozitia timp de 5 minute.

Avantajele Posturii Upavistha Konasana

 

 

 

 

   

 1. Este benefica femeilor insarcinate sau celor aflate in perioada de menstruatie.
 2.  

 3. Creste gradul de flexibilitate la nivelul soldurilor.
 4.  

 5. Constituie un exercitiu de stretching eficient pentru tendoane, fapt ce amelioreaza manifestarile asociate sciaticii.
 6.  

 7. Amelioreaza simptomele artritei.
 8.  

 9. Detoxifiaza rinichii.
 10.  

 11. Creste gradul de flexibilitate la nivelul zonei inghinale.
 12.  

 13. Calmeaza creierul.
 14.  

 

 

 

 

 

Precautii in cazul Posturii Upavistha Konasana

 

 

 

 

 

Persoanele care se confrunta cu leziuni la nivel lombar trebuie sa evite aceasta postura sau sa foloseasca un suport mai inalt pentru cap, in momentul in care trunchiul este aplecat in fata.

 

 

Imagine: 
Exercitiul Upavistha Konasana