Termen cautat
Grupe musculare
Echipamente folosite

Exercitiul Virabhadrasana I (Postura Luptatorului Mandru I)


Autor: george

 

Traducere

 

 

 

In limba sanscrita virabhada este numele luptatorului mitic ce, conform legendei, a fost creat de Siva dintr-un fir din suvitele sale incalcite. Virabhadra a condus armatele lui Siva razbunand jignirea adusa sotiei acestuia, Sati.

Asana inseamna in limba sanscrita "postura".

Postura Virabhadrasana I, cunoscuta si sub denumirea de Postura Luptatorului Mandru I, fortifiaza intregul organism, imbunatatind mintea si controlul de sine. Astfel, in cadrul acestui exercitiu, corpul dumneavoastra se misca in 3 directii: mai intai in fata spre piciorul extins, apoi in spate, pe piciorul extins in spate, si in cele din urma spre tavan in momentul inaltarii trunchiului.

Postura Virabhadrasana I (Postura Luptatorului Mandru I) pas cu pas

 

 

 

 

Incepeti in Postura Tadasana. Intindeti piciorul stang in fata. Distanta dintre cele 2 membre trebuie sa fie egala cu lungimea picioarelor.

Extindeti mainile in lateral pana in momentul in care acestea sunt paralele cu solul. Din aceasta pozitie ridicati mainile spre tavan, tinand palmele orientate una spre cealalta.

Intoarceti piciorul stang, spre interior, intr-un unghi de 60 de grade si piciorul drept spre interior intr-un unghi de 90 de grade. Atentie insa intrucat unghiul piciorului din spate sa fie mai mare decat in Postura Utthita Trikonasana. Indoiti genunchiul drept pana in momentul in care acesta formeaza un unghi de 90 de grade, in vreme ce pelvisul trebuie sa fie orientat in fata.

Ridicati sternul si arcuiti gatul usor in spate, in vreme ce fixati privirea intr-un anumit punct de pe tavan. Mentineti aceasta pozitie timp de cel putin 30 de secunde. Pentru a reveni la pozitia initiala indreptati picioarele, rotiti pelvisul in lateral si indoiti genunchii. Aduceti picioarele la acelasi nivel, executand o saritura mica.

Efectuati aceasta postura si pentru celalalt picior.

Sfaturi pentru incepatori

 

 

 

 

In cazul in care nu puteti cobori pelvisul astfel incat genunchiul drept sa formeze un unghi drept, asigurati-va ca departati picioarele intr-atat de mult incat genunchiul sa se afle deasupra gleznei.

Avantajele Posturii Virabhadrasana I (Postura Luptatorului Mandru I)

 

 

 

 

   

 1. Fonifiaza si modeleaza toti muschii zonei inferioare a corpului, cu precadere muschii abdominali.
 2.  

 3. Fortifiaza muschii zonei superioare a trunchiului si muschii spatelui.
 4.  

 5. Reduce durerile de spate.
 6.  

 7. Imbunatateste functia respiratorie.
 8.  

 9. Constituie un exercitiu de stretching eficient pentru muschii pieptului, umerilor, gatului, abdomenului si a muschii zonei inghinale.
 10.  

 11. Fortifiaza coapsele, gleznele si picioarele.
 12.  

 13. Amelioreaza manifestarile specifice sciaticii.
 14.  

 

 

 

 

 

Precautii in cazul Posturii Virabhadrasana I (Postura Luptatorului Mandru I)

 

 

 

 

 

   

 1. Evitati aceasta postura daca ati fost diagnosticati cu hipertensiune arteriala sau afectiuni ale inimii.
 2.  

 3. Daca va confruntati cu afectiuni la nivelul gatului, este bine ca privirea sa fie orientata in fata.
 4.  

 

 

 

 

Imagine: 
Exercitiul Virabhadrasana I (Postura Luptatorului Mandru I)