Termen cautat
Grupe musculare
Echipamente folosite

Exercitiul Virabhadrasana II (Postura Luptatorului II)


Autor: george

Traducere

Virabhadra inseamna in limba sanscrita "luptator", iar asana inseamna "postura". Virabhadra este numele unui luptator viteaz, o incarnare a zeitatii Shiva, descris ca o fiinta cu 1000 de capete, 1000 de ochi si 1000 de picioare.

Introducere

Postura Virabhadrasana II este o postura efectuata din picioare, incarcata de dinamism, alaturi de alte posturi printre care si Postura Trikonasana. Acest exercitiu creste nivelul de stamina din organism, necesita foarte mult efort, oferind in acelasi timp numeroase avantaje organismului.

Postura Virabhadrasana II (Postura Luptatorului II) pas cu pas

Incepeti din Postura Tadasana (Postura Muntelui), tinand degetele de la picioare rasfirate. Faceti un pas in fata, astfel incat distanta dintre cele 2 membre este de 1.2-1.5 m. Este posibil ca la inceput sa fie nevoie sa ajustati aceasta distanta, cu precadere in cazul persoanelor care sunt la inceput. Cu toate acestea, in pozitia finala piciorul stang trebuie sa fie extins in spate, iar piciorul drept indoit in fata intr-un unghi de 90 de grade.

Din aceasta pozitie intoarceti privirea in partea dreapta si incepeti coborarea pelvisului. Atentie insa intrucat este necesar ca trunchiul sa fie perpendicular pe sol astfel incat pozitia coloanei vertebrale sa ramana dreapta. In postura finala genunchiul drept trebuie sa se afle in aceeasi linie cu glezna, in vreme ce greutatea corpului trebuie sa fie distribuita in mod egal la nivelul zonei exterioare piciorului stang si a zonei interioare a piciorului drept.

In timp ce coborati pelvisul pe sol extindeti coloana vertebrala si ridicati sternul. Ridicati mainile in lateral pana in momentul in care acestea ajung la acelasi nivel cu umerii, si palmele orientate spre sol.

Sfat

Intoarceti capul peste umarul drept. Astfel concentrand privirea intr-un singur punct va ajuta sa va mentineti echilibrul. Mentineti aceasta postura timp de cel putin 1 minut. Pentru a reveni la pozitia initiala alipiti picioarele, astfel incat sa reveniti in Postura Tadasana. Repetati aceasta postura si pentru celalalt picior.

Sfaturi pentru incepatori

Incercati ca in timpul acestui exercitiu sa ramaneti constienti in ceea ce priveste toate reactiile organismului dumneavoastra.

Avantajele Posturii Virabhadrasana II (Postura Luptatorului II)

 1. Creste capacitatea de coordonare a membrelor si mentinere a echilibrului si nivelul de stamina din organism.
 2. Constituie un exercitiu excelent de stretching si fortifiere a picioarelor, gleznelor, mainilor, articulatiilor picioarelor si coloanei vertebrale.
 3. Imbunatateste sanatatea si functionarea coloanei vertebrale.
 4. Amelioreaza manifestarile specifice osteoporozei si durerile asociate sciaticii.
 5. Tonifiaza zona inghinala, pieptul, articulatiile soldurilor si umerii.
 6. Amelioreaza simptomele artritei la nivelul coloanei vertebrale.
 7. Imbunatateste circulatia periferica.
 8. Tonifiaza nervii si sistemul nervos.
 9. Imbunatateste procesul de digestie si trateaza constipatia.
 10. Creste gradul de functionare a muschilor de la nivelul pieptului si astfel imbunatateste functia respiratorie.
 11. Imbunatateste starea de spirit si capacitatea de concentrare.

Precautii in cazul Posturii Virabhadrasana II (Postura Luptatorului II)

 1. Persoanele care se confrunta cu leziuni la nivelul genunchiului este recomandat fie sa efectueze aceasta postura sub supravegherea unui instructor yoga, fie sa indoaie genunchiul intr-un unghi mai mic de 90 de grade.
 2. Evitati aceasta postura daca suferiti de diaree, hipertensiune arteriala sau prezentati leziuni sau intinderi la nivelul gleznelor, sau leziuni recente si afectiuni cronice la nivelul soldurilor si a umerilor.
 3. Daca va confruntati cu afectiuni la nivelul gatului, atintiti privirea inainte, fara a intoarce capul.
Imagine: 
Exercitiul Virabhadrasana II (Postura Luptatorului II)