actinomicoza


Autor: krl
6 posts / 0 new
Ultima adăugare
actinomicoza

In urma unui consult ginecologic si prelevarea de secretii vaginale am fost diagnosticata cu actinomyces. EU nu prezentam simptome,motivul consultului a fost datorita administrarii anticonceptionalelor, iar iubitul meu s-a plans in urma contactului sexual de o jena. Find nelinistita am solicitat un examen coproparazitologic din secretia vaginala. Astfel am primit acest diagnostic cu semnul intrebarii. Am fost si la infectionist dar tot sceptic e in a da un diagnostic, am repetat consultul si examenul de laborator si nu mi-a iesit nimic, acum urmeaza sa fac o cultura pe actinomicoza, sper sa primesc rezultatul cert al analizelor. IUbitul s-a plans de usturimi care apar si dispar, recurente, fara inflamatie sau edem local. Va rog sa ma ajutati!

Re: actinomicoza

Aspectul de granule de sulf sugereaza diagnosticul. Izolarea unui agent al actinomicozei din granule sau dintr-un focar steril confirma diagnosticul. Identificarea microbilor in secretiile vaginale, in absenta granulelor de sulf, are o semnificatie clinica minora, deoarece actinomicetele colonizeaza in mod uzual tractul genitourinar. Nu exista o analiza de sange care sa sugereze diagnosticul de actinomicoza. Multa sanatate!

Re: actinomicoza

Am citit Diverse articole despre actinomicoza dar exact caile de transmitere nu sunt descrise, de unde am putut lua si daca a luat si prietenul?

Re: actinomicoza

am repetat consultul ginecologic la un alt medic si am cerut recoltare de secretie cu cultura bacteriologica si fungica la sfatul infectionistului. In urma analizei de laborator mi-a reiesit pe urmatoarele: streptococcus spp-absent, staphylococcus coagulo pozitiv-absent, enterobacteriaceae-absent, pseudonomas-absent, candida spp-absent. Am discutat cu laborantul si mi-a zis ca trebuia sa iasa prezent pt cel putin 2 bacterii si pt candida in caz ca ar fi actinomicoza dar mi-a sugerat pt diagnostic cert sa solicit un frotiu cu secretie vaginala pt a determina pe baza coloratiei. in analizele de sange nu reiese? mentinez ca mama mea are sterilet dar dr ginecolog mi-a spus ca nu aveam cum sa iau de la mama. astept raspuns, va multumesc din suflet!

Re: actinomicoza

In cadrul actinomicozei, afectarea pelvisului se produce cel mai frecvent in asociere cu un DIU (sterilet). Tratamentul actinomicozei consta in administrarea de antibiotice (penicilina G). Actinomicoza este considerata infectioasa, dar se considera ca nu poate fi transmisa de la un om la altul. Va recomand consult de specialitate. Multa sanatate!

Delia-Isabela (neverificat)
actinomyces

Am facut o analiza secretiei vaginale si rezultatul este:" frecvente pmn,leucocite,mucus,actynomyces, flora microbiana nespecifica(coci gram +, predominant)."Am facut analiza pentru ca am o secretie alba cu aspect de candida, fara miros, fara mancarimi. Ma deranjeaza (usoara jena,apasare,durere?!)inaintea menstrei.Acum 3 luni am facut culturi la 3 laboratoare diferite(inclusiv la cel care mi-a dat acest rezultat), si nu aparea nimic-flora fara semnificatie patogena-,dar secretia exista. Actynomices apare la culturi SV sau la analiza simpla a secretiei(lama)? Doresc sa repet analiza la alt laborator pentru ca niciodata nu mi-au aparut aceste bacterii si nu vreau sa iau antibiotice fara sa fiu sigura de diagnostic. Deci, repet intrebarea: actinomyces apare mai usor la o secretie vaginala si poate fi omisa la o cultura? Mentionez ca nu aveam de unde sa ma contaminez intre timp si din pacate de multe ori mi-au iest in culturi diversi microbi si fara sa ma tratez nu au mai aparut ulterior.Trebuie sa rog la laborator sa-mi caute in mod special aceata bacterie?