analize de secretie.


5 posts / 0 new
Ultima adăugare
analize de secretie.

Buna seara,

Va rog ajutati-ma sa-mi clarific o nelamurire

Am facut o vizita la ginecolog pentru ca aveam o secretie foarte bogata, de culaore galbuie  cu usturimi/mancarimi. Dupa ce i-am descris simptomele, in ziua in care mi s-a luat secretia, doamna doctora mi-a zis ca probabil am candida si mi-a recomandat un tratament. Sincer, nu imi aduc aminte ce fel de pastile mi-a recomandat, o cutie cu 3 pastile (ovule) pe care trebuia sa le introduc 3 nopti la rand in vagin, inainte de culcare, si inca o pastila luata doar in prima zi, care m-a costat aprox 20 ron :D

Analizele mele de secretie au iesit in felul urmator:
Celule epiteliale poligonale relativ frecvente
Celule epiteliale rotunde rare
Celule cu aspect de "clue cell" absente
Leucocite relativ frecvente
Hematii absent
Trichomonas vaginalia absent
Levura absente
Flora microbiana Frecventi coci Gram pozitivi, izolati si in perechi. Relativ frecventi bacilli Gram negativi. Relativ frecventa flora lactobacilara.

In orice caz, simptomele mi-au revenit desi nu in aceasi masura. Am usturimi/mancarimi si secretie ceva ma redusa ce-i drept, dar este in continuare usor galbuie. totusi usturimile sunt cele ce ma deranjeaza cel mai mult. 

Va rog frumos puteti sa-mi spuneti ce anume am si cum se trateaza si de ce a reaparut la aprox 2 saptamani dupa tratamentul descris mai sus?

Re: analize de secretie.

Cred ca este vorba despre o infectie cu candida, care din pacate recidiveaza frecvent. Cel mai bine ar fi sa mergeti la un medic care va repeta analiza secretiei vaginale cu determinarea tipului de ciuperca si raspunsul acesteia la anumite medicamente. Multa sanatate!

Anonim (neverificat)
Re: analize de secretie.

foloseste tinctura de Marul Lupului, poti gasi in magazinele naturiste

Re: analize de secretie.

De cateva luni am probleme in timpul contactului sexual..simt o durere, o usturime..nu stiu exact cum sa descriu sentimentul.Am fost la un medic ginecolog si mi-a prescris nizoral, metronidazol, ovule, spalaturi vaginale si ia prescris si partenerului metronidazol si nizoral..mi-a disparut durerea pentru vreo luna, 2.apoi iar a inceput.Am consultat alt medic cariua ii spusesem povestea si mi-a spus ca nu trebuia sa iau acel tratament ca practic mi-a "bombardat" corpul.Am facut examen de secretie vaginala si mi-a iesit: A.Frotiu Gram Foarte frecvente celule epiteliale;extrem de frecventi bacili gram+drepti sau usor incurbati, cu grosimea si lungimea variabila.Absente celule levurice. B.FLORA LACTOBACILARA.LEVURI ABSENTE .
Daca ati putea sa ma ajutai si pe mine cu o interpretare..Multumesc anticipat!

Re: analize de secretie.

In conditii normale, pe frotiul colorat Gram se observa bacili Gram pozitivi, drepti sau usor incurbati cu laturile paralele, cu grosimea si lungimea variabile pana la polimorfism, uneori filamentosi, care reprezinta flora lactobacilara (bacili Döderlein). Nu aveti infectie candidozica. Multa sanatate!