menopauza??


Autor: flavia
4 posts / 0 new
Ultima adăugare
menopauza??

Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema. Am 46 ani si de 1 an nu mai am menstra. Mentionez ca am luat anticonceptionale orale combinate timp de 17 ani continuu pana anul trecut in sept. cand le-am inlocuit timp de 3 luni cu anticonceptionale pe baza numai de progesteron pt. ca am facut de cateva ori tromboflebita si sunt operata de 2 ori de varice. In perioada cat am luat anticonceptionale combinate am avut menstra "ceas", in cele 3 luni cat le-am luat pe cele numai cu progesteron nu am avut deloc iar din oct. anul trecut am intrerupt complet si nu a mai revenit niciodata menstra. Sunt oare la menopauza? Mama mea a intrat la menopauza in jurul varstei de 45 ani si eu am unele din simptome - gen bufeuri, stari de nervozitate, lipsa apetitului sexual datorita uscaciunii vaginale etc. La ecografia vaginala mi s-a spus ca am endometru liniar si ovare si uter extrem de mici. Totodata, sunt diagnosticata si cu cistocel. Ma protejez in aceste conditii cu ovule spermicide. Credeti ca e bine? E suficient? Mai am oare nevoie de o protectie mai puternica avand in vedere cele ce v-am spus? Normal ca nu mai doresc o sarcina dar preparate hormonale nu vreau sa iau datorita problemelor mele circulatorii. De asemenea, pot trece prin menopauza fara a lua suplimente hormonale? Ma va afecta acest lucru?
Astept raspunsurile d-stra pe adresa de e-mail flavia42pop@yahoo.com.
Va multumesc.

Re: menopauza??

In general menopauza se stabileste pe baza examenului clinic (absenta menstruatiei, simptomele caracteristice: valuri de caldura, cresteri in greutate, oboseala, insomnii, nervozitate, iritabilitate, teama , dureri de cap). Menopauza poate fi afirmata cand nivelul estrogen E2 este sub 150pmol/l si FSH >30 UI/l. Cel mai probabil ca sunteti la menopauza, dar pentru a sti sigur tb sa consultati un medic ginecolog. Daca nu sunteti la menopauza riscul de a ramane insarcinata doar utilizand spermicidele este de 21% ,de a ceea ar trebui sa utilizati alta metoda (diafragma, prezervativul,etc). Da, puteti trece de menopauza fara suplimente hormonale (exista medici care nu le recomanda). Absenta substitutiei hormonale la menopauza creste riscul aparitei complicatiilor (osteoporoza, hipertensiune arteriala, atrofie vaginala,etc). Decizia de lua sau nu tratament hormonal ar trebui sa o discutati cu medicul dvs deoarece si daca luati si daca nu luati exista riscuri. Multa sanatate!

verity (neverificat)
mare grija la produsele pe care le recomanda medicul

"Da, puteti trece de menopauza fara suplimente hormonale (exista medici care nu le recomanda)". Aveti mare grija, la mare moda recomandat de catre medici este un produs nemtesc scump, Remifemin, care e frectie la picior de lemn. O fi mare comisionul sau nu stiu, dar nici una dintre persoanele pe care le-am auzit ca l-au luat nu au simtit nici o imbunatatire a starii. Eu personal m-am simit furata si puteam sa iau un alt tratament in loc sa astept sa-si faca efectul acest Remifemin, care cica nu isi face simtit efectul decat dupa 2 luni de cura :)))

Remedii naturale pentru menopauza

Buna ziua.Va rcomand capsulele Menopauza si ceaiul Menopauza realizate din plante medicinale cu efect estrogenic, antioxidant, tonic, calmant.Se pot realiza cure de 3-5 luni.