Nodul la san


Autor: Nicki
3 posts / 0 new
Ultima adăugare
Nodul la san

 

Salut. Am 17 ani, iar in iulie am observat ca am un nodul cadran central la sanul stang. Am observat asta si totusi nu am facut nimic.

Dupa cateva zile a disparut. La inceputul lui august a inceput sa reapara, se extindea, durea mai  tare si era mai  „greoi”. M-am speriat si am mers la medicul de familie unde mi-a recomandat o crema pe baza de tuia. Am folosit aceasta crema timp de doua saptamani dar nu avea nici un efect. Apoi  am facut o radiografie unde mi-a spus ca ceea ce am acolo  este bine definit (nu este apos) si ca acesta este un lucru bun. Mi-a sugerat sa merg la un ginecoloc.

Dupa o luna am mers la ginecolog , iar acesta cand m-a consultat mi-a spus ca este un abces mamar. Mi-a prescris un spray cutanat (Oximed)  si un antibiotic. Mi-a zis ca daca face cap (iese la suprafata) sa vin imediat la el,i n caz contrar sa revin dupa o saptamana.  Am urmat instructiunile medicului si cum nu s-a intamplat ceea ce mi-a zis am mers la el dupa o saptamana de la control. Medicul m-a controlat si mi-a zis ca trebuie sa ma operez imediat. Cateva ore mai tarziu incepeam prima zi din anul scolar si am fost sunata de parinti care mi-au zis ca trebuie sa merg la spital imediat. Asadar m-am internat pentru supuratie cadran central san stang, mi s-a gasit abces extins. In timpul operatiei s-a practicat incizie, evacuare si mesaj. Datorita faptului ca am avut o evolutie postopeatorie simpla am fost externata dupa  trei zile.Operatia cicatrizat dupa aproximativ o luna.

La sfarsitul lui octombrie am observat ca reapare iar abcesul respectiv, doar ca din cate stiu nu pot face mai mult de o mamografie pe an sau o alta operatie asa ca nu am mai mers la medic.

Astazi am observat  ca imi apare acelasi lucru si la sanul drept.

Ma gandesc la diverse cauze:

1.am un frate mai mic care m-a lovit la san,

2.iubitul meu m-a muscat de san

3. dereglare hormonala (prea multi hormoni estrogeni)

        As fi fericita daca mi-ati oferi un sfat.

 

 

Re: Nodul la san

Abcesul mamar este o infectie bacteriana; cel mai frecvent tip de bacterie implicat in aparitia acestei boli este Staphylococcus aureus. Factorii de risc sunt reprezentati de traumatismele la nivelul sanilor ( inclusiv cele datorate utilizarii unor sutiene necorespunzatoare), greutatea corporala crescuta, fumatul, femeile la varsta fertila, istoric medical de infectii ale sanului, etc.  Daca abcesul mamar este inca neformat se recomanda tratamentul cu antibiotice (dicloxacilina, oxacilina, cefalosporine). Daca deja se constata aparitia abcesului, atunci se apeleaza la drenajul puroiului si la o metoda chirurgicala de indepartare a lui, urmate de un tratament cu antibiotice recomandat de medicul specialist.

Multa sanatate!

Anonim (neverificat)
Re: Nodul la san

Iti recomand sa te duci la un specialist pt o consultatie second opinion. Exista clinici specializate pt problemele de sanatate ale femeilor care au aparatura profesionala si specialisti exclusiv in acest domeniu. Eu am fost cu mama mea pt un control de rutina la Donna Medical Center din Bucuresti, la dr. Claudia Teodorescu si am fost foarte incantate. Tu esti foarte tanara si nu cred ca e vorba de probleme care sa-ti pericliteze viata. Ai cazuri de cancer in familie?

Oricum, obtinerea altui diagnostic si compararea cu ceea ce ti s-a spus pana acum nu poate decat sa te ajute si poate sa contribuie la identificarea cauzelor problemei tale.

Mai multe despre clinica poti afla de pe site-ul lor www.donna-medicalcenter.ro