operatie chist ovarian


Autor: catrina
4 posts / 0 new
Ultima adăugare
operatie chist ovarian

Buna seara. Am si eu o problema si as dori sa aflu parerea si altor specialisti. Saptamana aceasta am fost la un control ginecologic de rutina, mi-am facut si testul papanicolau pe care il fac in fiecare an si cand m-a palpat medicul mi-a cerut sa -mi faca si un ecograf pt ca i se pare ceva in neregula. La ecografia endovaginala mi-a gasit un chist pe ovarul stang de 6 cm si mi-a spus ca datorita dimensiunii trebuie sa-l operez si ca la tratament sunt sanse de 1 % sa raspunda. Miercuri am fost la inca o consultatie la alt medic si in urma ecografiei mi-a spus acelasi lucru...ca dimensiunea chistului solicita operatie de urgenta.  Va rog daca puteti sa ma sfatuiti daca ar trebui sa-l operez imediat sau sa incerc tratament, si in caz de operatie pt care sa optez : laparoscopic sau incizie normala. Nu vreau sa raman cu cicatrice dupa operatie. Din ce am citit operatia nu rezolva problema decat pt moment, exista riscuri mari sa reapara si sa se inmulteasca. Eu am 23 de ani, nu am nici un simptom legat de acest chist , nu ma doare , nu simt nimic, menstruatia mi-a  venit tot timpul regulat fara dureri sau alte probleme iar din aprilie pana in noiembrie am luat contraceptive mercilon la prescriptia medicului. Anticonceptionalele le-am pentru contraceptie si nu ca tratament. Astept un raspuns urgent, va multumesc !

Re: operatie chist ovarian

Cred ca cel mai bine ar fi operatia laparoscopica, dar nu am toate datele. Chisturile ovariene persistente, mari sau dureroase care nu prezinta semne de cancer ovarian, pot fi extirpate prin laparoscopie, lasand ovarul intact. Avantajele chirurgiei laparoscopice sunt: tehnici chirurgicale miniminvazive, conservatoare, risc infectios redus, durere postoperatorie minima, medicatie minima, durata redusa de spitalizare, recuperare rapida, cicatrici abdominale estetice, complicatii reduse.Va recomand sa va adresati medicului ginecolog pentru mai multe informatii. Multa sanatate!

Anonim (neverificat)
Re: operatie chist ovarian

Fiica mea , 23 de ani , urmeaza sa se opereze saptamana viitoare de chist ovarian , 3.8 cm , si desi initial i s-a spus ca va fi operatie laparoscopica , doctorita i-a explicat ca este mai indicata operatia clasica pentru ca este un chist destul de mare si exista riscul ca sa nu poata fi curatat complet sau sa se compromita ovarul etc . Intrebarea mea este urmatoarea : ce se poate face pentru prevenirea unei recidive a aparitiei chisturilor ( se stie ca in multe cazuri ele reapar ). Este mai indicat un tratament endocrinologic sau unul recomandat de ginecolog ?Uneori exista controverse serioase intre specialisti si iti vine sa alegi calea de mijloc : tratamentele naturiste .

Re: operatie chist ovarian

Chistul ovarian functional nu poate fi prevenit daca exista ovulatie. Tot ceea ce scade frecventa ovulatiei, scade riscul de producere a chistului ovarian. Anticonceptionalele, sarcina, alaptarea la san in primele 6 luni previn ovulatia. Cred ca cel mai indicat este tratamentul ginecologic. Multa sanatate!