sangerari anormale


Autor: eve
9 posts / 0 new
Ultima adăugare
sangerari anormale

Buna ziua,am si eu o problema. La 15 zile dupa incetarea menstruatiei mi-a aparut o scurgere initial rosiatica,apoi maronie care dureaza de 7 zile; mentionez ca am dureri asemanatoare menstruatiei(dureri de burta si spate).Nu sunt activa sexual. E posibil sa fie vorba de o infectie?

Re: sangerari anormale

Metroragia (sangerarea vaginala survenita in afara fluxului menstrual) are cauze multiple: chist ovarian, salpingita ( inflamatia trompelor uterine) , endometrioza ( afectiune caracterizata prin prezenta de tesut din cavitatea uterina inafara localizarii sale normale), fibrom, polipi, tumori genitale, utilizarea unui sterilet, etc. Ar trebui sa consultati un medic ginecolog pentru stabilirea corecta a cauzei. Multa sanatate!

ovar micropolichistic

In urma unei ecografii genitale am aflat ca ovarul stang este micropolichistic si usor marit. Mi s-a prescris Indometacin pentru o inflamatie pelviana si cam atat. Intrebarea mea este daca ar trebui sa fiu sau nu ingrijoara din cazua ovarului multipolichistic.

Re: ovar micropolichistic

Nu trebuie sa va ingrijorati, dar trebuie tinut sub observatie (consult ginecologic periodic). Nu inteleg de ce nu v-a recomandat un anticonceptional asociat tratamentului antinflamator (indometacin). Multa sanatate!

Re: sangerari anormale

Buna ziua.
Am si eu o problema acus vreo jumatate de an mi-am inceput viata sexuala si pe post de protectie foloseam CONTRACEPT M cam dupa fiecare utilizare dupa 2-3 zile aveam ca o mica sangerare care trecea in cateva ore.In timpul contactului sesizam ceva deranj dar nu pot spune ca era durere doar un fel de deranj atunci cand prietenul meu introducea penisul mai tare in vagin in rest era ok.Acus vreo 2 sapt cam asa am avut ultimul contact sexual si am folosit ca deobicei CONTRACEPT M,dupa vreo 2-3 zile din nou am avut mici sangerari ca deobicei dupa folosirea contraceptului insa dupa vreo sapt din nou am vazut mici sangerari ca niste firisoare de sange de fapt si aveau ceva solutie ca si mucul.Ce credeti ca ar putea fi?Ar putea fi din cauza CONTRACEPTULUI M sau ar putea fi cancer sau altceva? Va rog frumos sa ma sfatuiti.

Va multumesc.

Anonim (neverificat)
Re: sangerari anormale

buna ziua! de 3 saptamani ma confrunt si eu cu aceasta problema care ma ingrijoreaza teribil. folosesc ca si metoda de contraceptie inelul nuva ring insa in martie am intrerupt folosirea lui pt o luna intrucat sotul meu era plecat in tara ( locuim in strainatate ). el s-a intors si am avut contact sexual cu prezerativ inainte de menstruatie. atat la primul contact sexual cat si la al 2 lea am sangerat, dar nu sange normal , eu am crezut ca a inceput menstruatia. contactele sexuale au avut loc la 4 zile diferenta unul de altul , iar in zilele dintre ele nu am avut decat o usoara scurgere maronie. la 3 zile abia dupa al 2 lea contact a inceput menstruatia, am introdus din nou inelul din prima zi de menstra. la 11 zile dupa introducerea inelului am avut din nou contact sexual si iarasi am sangerat la fel ca primele 2 dati. ce se intampla? deja ma ingrijoreaza. in aproximativ 3 saptamani ajung si eu in tara si as astepta pana atunci sa merg la un control ginecologic pt ca aici costa mult prea mult. poate fi intr-adevar ceva grav incat sa merg la un control de urgenta? mentionez ca nu simt o durere propriu zisa in timpul acului sexual, mai mult asa ca o usoara usturime....va rog frumos din suflet sa ma ajutati!multumesc anticipat.

Re: sangerari anormale

Daca apare sangerarea cat de cat ritmic, tot e bine. Reactii adverse frecvente sunt probleme in timpul raporturilor sexuale si sangerari vaginale normale. La unele femei pot apare sangerari in afara menstruatiilor in cursul utilizarii NuvaRing. Lasati inelul pe loc in vagin si continuati utilizarea sa. Daca sangerarile neregulate persista, se accentueaza sau se repeta, consultati medicul.Multa sanatate!

Anonim (neverificat)
Re: sangerari anormale

BUNA SEARA!

 

VA DERANJEZ CU O INTREBARE! AM INCEPUT SA FOLOSESC NUVA RING DE APROXIMATIV 18 ZILE, SE INTAMPLA CEVA FOARTE CIUDAT, DUPA INTRODUCEREA INELULUI MENSTRUATIA NU S-A OPRIT DECAT DUPA 7 ZILE(DECI PRACTIC MENSTRUATIA SI-A URMAT CURSUL FIRESC SI NU CUM SE INTAMPLA CAND FOLOSEAM ANTICONCEPTIONALE),MAI MULT DE ATAT SCURGERILE MARONII NU AU INCETAT SA DISPARA DECAT PENTRU CATEVA ZILE DUPA CE AM FACUT 4 INJECTII CU VITAMINA K. SUNT ACTIVA SEXUAL SI DACA DE EXEMPLU INTR-O ZI NU AM SCURGERILE MARONII,DUPA CONTACTUL SEXUAL SCURGERILE MARONII APAR SAU CURGE SANGE PUR SI SIMPLU. MENTIONEZ CA IN URMA CU 2 LUNI AM FACUT ANALIZE SI TOTUL ERA IN REGULA.

VA MULTUMESC ANTICIPAT!

Re: sangerari anormale

Am si eu o problema pe care nu mai stiu cum sa o rezolv,de vreo 2-3 ani,atunci cand merg la aerobic si fac abdomene mai in forta,am o sangerare,moderat de abundenta,care dureaza in timpul abdomenelor si putin dupa.Am fost la mai multi medici,am facut Papa Nicolau,ecografie endovaginala si tot felul de examinari,dar nimeni nu a gasit nimic anormal si nu am primit o explicatie la aceste sangerari.Si totusi mie nu mi se pare normal ca sa sangerezi la efort.E normal asa ceva?