uscaciune vaginala


4 posts / 0 new
Ultima adăugare
uscaciune vaginala

Buna ziua,

De ceva timp am probleme cu lubrifierea in timpul actului sexual, ceea ce duce si la dureri in timpul acestuia... Mentionez ca am 42 de ani si n-am mai avut o astfel de experienta pana acum, totul era normal. Am incercat sa folosim lubrifianti...dar sunt buni doar pt moment...si cam incomod de folosit. Nu exista un tratament pe care l-as putea urma astfel incat lucrurile sa revina la normal?

Re: uscaciune vaginala

Am fost la ginecolog si mi-a dat un verdict destul de trist. A inceput sa se instaleze menopauza... Motivele ar fi stresul, agitatia cotidiana...a zis chiar si ceva de alimentatia necorespunzatoare din ultimii 10-15 ani... Initial am fost foarte dezamagita, dar mi-a zis ca sunt mai multe femei tinere in situatia mea si ca aceasta uscaciune si disconfort simtit e printre primele semne ce apar, dar ca pot fi rezolvate destul de usor. Mi-a recomandat Feminella Hyalosoft, niste ovule pe care sa le folosesc in mod regulat pentru a reveni la hidratarea normala. Sunt abia la a5 a zi, dar ma simt mult mai bine... Tratamentul initial este de 20 zile / luna...iar dupa aceea 2 ovule / saptamana pentru intretinere. Nu pare complicat...si ma simt foarte bine cu el, mai ales ca mi-a redat confortul pe care mi-l doream si am revenit la intimitatea de care-mi era atata dor impreuna cu sotul meu. Il recomand cu incredere...daca va gasiti in situatii similare.

Re: uscaciune vaginala

Buna ziua,

 

Cel mai probabil aceasta simptomatologie este data de un deficit hormonal estrogenic, motiv pentru care ar fi bine sa consulati un medic endocrinolog pentru investigatii si tratament.

 

Multa sanatate!

Alina D.

Re: uscaciune vaginala

Buna ziua,
Am fost intre timp la medic si mi-a spus ca am intrat in perioada de pre- menopauza si, pe langa alte sugestii de tratamente pentru a imi usura "tranzitia", mi-a recomandat si Feminella Hyalosoft pentru hidratarea mucoasei vaginale - 20 ovule initial, dupa care cate 2 ovule/saptamana pentru intretinere. Am inceput sa le iau pe acestea de 5 zile si deja se vad imbunatatiri. Voi continua cu acestea acum...